Alice (43): Manžel se mi díval do očí a tvrdil, že žádnou milenku nemá. Ale já mám jejich společnou fotku

Alice (43): Manžel se mi díval do očí a tvrdil, že žádnou milenku nemá. Ale já mám jejich společnou fotku
Zdroj: Unsplash

Pro Alici byla rodina vždy na prvním místě. S Vaškem mají dvě děti a vedou vcelku poklidný život. Když Alice zjistila, že její manžel má milenku, na nic nečekala a šla za ním. On ale všechno popíral. A dokonce i ve chvíli, kdy měla v telefonu usvědčující fotografii...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 12. 2022 15:00

Zatloukat, zatloukat, zatloukat! Přesně tím se řídil můj manžel Vašek (46) když byla odhalena jeho nevěra. Díval se mi do očí a tvrdil, že žádnou milenku nemá. Já už v tom čase měla jasný důkaz ve svém telefonu. Fotografii, kterou mi sama zaslala nedočkavá milenka.

Rodinu mám na prvním místě

Vždycky jsem si myslela, že kdyby manželovi ve vztahu něco chybělo, přijde a řekne mi to. Stálo mě hodně úsilí, abych ho naučila jednat se mnou na rovinu. Vašek je z rodiny, kde se nikdy nic neřešilo nahlas. Všechno se zatloukalo, lhalo se a on tím byl hodně poznamenaný. Jsme spolu patnáct let a poslední roky jsem žila v tom, že náš vztah je v harmonii.

Společně vychováváme dvě děti - Adélu (13) a Týnu (10). Svoji rodinu považuji za spokojenou a šťastnou. Holky jsou šikovné. Věnují se závodně gymnastice a dobře se učí. Vašek je manager ve větší firmě. Díky jeho platu si žijeme víc než nadprůměrně.

Já jsem obyčejná účetní. Práce mě nesmírně baví, ale na prvním místě mám rodinu. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. A to ať se děje, co se děje. Naše manželství zažilo dvě větší krize, ale vždycky jsme to dokázali ustát. Možná i proto jsem se rozhodla, že manželův přešlap v podobě nevěry odpustím.

Díval se mi do očí a tvrdil, že žádnou milenku nemá

Posledního půlroku jsem cítila, že je Vašek jiný. Hlava věčně zaražená v telefonu, nepřítomné pohledy a podivné úprky do práce. Jako první mě samozřejmě napadla milenka. Na nic jsem nečekala a při vhodné příležitosti jsem se na to zeptala. Popřel to, nic nepřiznal a ve finále jsem se ještě omlouvala za křivé obvinění.

Pár měsíců si dával pozor, ale moje podezření se znovu probudilo. Ty časté tiché hovory z koupelny byly vážně podezřelé. Byla jsem si téměř jistá, že má poměr. Posedlá představou dokonalé rodiny jsem ale nechtěla znovu nic pokazit. Tak jsem raději dělala, že to nevidím. A nalhávala jsem si, že je to určitě jinak.

Před dvěma měsíci mi však přišla fotografie, která manžela jasně usvědčila. Byl polonahý a v objetí s mladou dívkou. Fotka přišla právě od jeho milenky a s krátkým textem: „Vašek je můj, vzdej to, mamino." Na můj vkus to bylo velmi troufalé. Hned jsem na Vaška uhodila. „Vím, že někoho máš," šla jsem rovnou na věc. Stál tam, díval se mi přímo do očí a tvrdil, že to není pravda.

Milence jsem vysvětlila, jak se věci mají

Dalo by se říct, že víc mě bolelo to, že lže, než fakt, že si užívá s mladou sukní. „A jak vysvětlíš tohle?" vytasila jsem se s fotografií. Chvíli mlčel a pak tomu dal korunu. „To je fotomontáž. Tu ženu neznám," pokračoval ve lhaní. Svou lží mě donutil, abych se s dotyčnou spojila a následně i sešla. Setkání s manželovou milenkou nebylo zrovna snadné, ale neměla jsem na výběr.

Mladé a naivní Helence jsem vysvětlila, jak se věci mají. Vašek má vysokou hypotéku. Když dojde na rozvod, bude platit alimenty a na ni už korunky nezbydou. A pak jsem hrála trochu na city, že přece nechce žít celý život s tím, že sebrala dětem otce... Netrvalo to dlouho a poměr vzal rychlý konec. Vašek požádal o druhou šanci. Já po něm chci jen jedno. Přeji si, aby mi už nikdy nelhal. To ať raději přijde a řekne, že mě nemiluje. Uvidíme, zda to naše manželství zvládne.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články