Andrea (29): Manžel chce mít jednou ročně povolenou nevěru. Přistoupila jsem na to, ale teď mi to hrozně vadí

Andrea (29): Manžel chce mít jednou ročně povolenou nevěru. Přistoupila jsem na to, ale teď mi to hrozně vadí
Zdroj: Freepik

Andrea se rozhodla, že svému manželovi povolí jednou za rok užít si výlet s kamarády a mít u toho i ženskou společnost. Dnes ale neví, jak ze situace vybruslit tak, aby si zachovala tvář. Povolená nevěra ji trápí čím dál víc...

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 11. 2022 10:00

Když jsme se s Ondrou (28) seznámili, byl to ten typ muže, za kterým se ohlédne každá žena. Vzdělaný, pohledný a vždy oblečený do toho nejdražšího. Nesmírně mi to imponovalo, protože jsem cítila, že v něm najdu nejen oporu, ale také materiální zázemí pro rodinu. Ať to žena přizná, nebo ne, čím blíž je třicítce, tím spíš přemýšlí, zda muž, kterého si vybrala, je toho schopný. Zamilovat se můžete, ale když to bude člověk bez peněz...

Požádal mě o dny, kdy může být nevěrný

První dva roky jsme žili jako v pohádce. Požádal mě o ruku, svatbu jsme měli na statku a za doprovodu spousty přátel. Ondra nám tehdy koupil byt v Praze a bylo nám krásně. Každý rok jezdil s přáteli na vodu, jinak jsme byli pořád spolu. Pak jednou přišel s něčím, co mě naprosto šokovalo. Přál si, aby měl na ten týden povoleno dělat cokoliv.

„Co to znamená?" ptala jsem se nechápavě. Vždyť víš, přece, no..." mrknul na mě. „Ty chceš balit jiný holky?" vyštěkla jsem. „Ani ne balit, jen si trochu užít. Já přece balím jen tebe, miláčku," řekl mi. Měla jsem pocit, že omdlévám. Tím naše diskuse skončila. O týden později ale to téma otevřel znovu.

Povolila jsem mu nevěru

Měla jsem čas o tom trochu přemýšlet. A tak jsem nastavila pravidla. Nemůžu říct jasné ano, protože mi to zkrátka nejde přes pusu. Pokud ale má potřebu dělat něco takového, nechci o tom nic vědět. Slíbil, že bude používat ochranu. A s žádnou z nich nebude nadále v kontaktu. Tehdy mi to připadalo jako perfektní řešení. „Co oči nevidí, to srdce nebolí," obhajovala jsem svůj postoj před kamarádkou Mirkou.

„Ale ty víš, že to dělá. Ty mu u toho jen nesvítíš," oponovala mi. Tehdy jsem její námitky hodila za hlavu. A když se Ondra vrátil ze svých každoročních radovánek, mlčela jsem. Světe div se, nebavila jsem se s ním o tom celý rok. Neptala jsem se, zda k něčemu došlo, ani jsem nečichala k věcem, které jsem mu po dovolené prala. Říkala jsem si, že jestli tohle udrží naše manželství, jsem ochotná to risknout.

Jeho nevěru nezvládám

Když ale odjížděl letos, už týden předtím se mi svíral žaludek. Věděla jsem, že je to jen sedm dní, kdy bude možná spát v náruči jiné. Líbat jinou. Projevovat jí náklonnost. Byla jsem úplně vyřízená. Když odjížděl, nezapomněl mi říct, že mě miluje. Já se sotva usmála.

Celý týden jsem byla jako na trní. Dokonce jsem si vzala volno z práce a zavřela se doma. Kdykoliv mi pípla zpráva od něj, byla jsem úplně vyřízená a čekala, že v ní bude stát, že mě opouští. Od chvíle, co se vrátil, jsem odměřená a nevím, jak s ním mám mluvit. Jak mu teď mám vysvětlit, že tohle prostě nechci?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články