Taťána (44): Manžel mi odpustil nevěru, ale měl dvě podmínky. Netušila jsem, jak moc mi to zkomplikuje život

Taťána (44): Manžel mi odpustil nevěru, ale měl dvě podmínky. Netušila jsem, jak moc mi to zkomplikuje život
Zdroj: Freepik

Taťána kdysi podvedla manžela, který jí ale odpustil. Měl však dvě podmínky, už nesmí ani spát mimo domov, ani se opít. Roky se držela, jenže pak se začala dusit, protože jí chyběla zábava. Nedávno porušila jednu z podmínek. A co se stalo? Manžel podal žádost o rozvod.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 09. 2022 07:00

Před sedmi lety jsem udělala chybu, za kterou platím dodnes. Podvedla jsem svého manžela, který se mi ale rozhodl odpustit. Aby mohlo manželství dál fungovat, nastavil dvě podmínky. Nikdy už nesmím spát mimo domov. Z každé firemní akce se musím pokorně vracet domů. A nesmím se opít. Dlouho jsem se držela, než jsem šlápla vedle.

Manžel mi odpustil nevěru

Kdo nikdy v životě neudělal chybu, ať hodí kamenem. Já jsem před sedmi lety na jednom večírku podvedla svého manžela Libora (46). Kdyby zůstalo jen u toho, možná by na to nepřišel. Já jsem ale s dotyčným udržovala poměr asi dva měsíce. Naše setkání jsem kryla vymyšlenými pracovními akcemi a spaním na hotelu.

Prasklo to. Někdo to na mě donesl. Nezjišťovala jsem kdo, měla jsem totiž na starosti zcela jiné věci. A to zachránit manželství. Libor dlouho nevěděl, zda chce rozvod, nebo co vlastně bude. Oba jsme chtěli brát ohled na našeho tehdy čtyřletého syna Matěje. Libor ze mě mámil, proč jsem to udělala. Kdybych znala odpověď, řekla bych mu to. Možná jsem měla pocit, že mi doma něco chybí.

Když po pár měsících přišel s tím, že mi odpouští, spadl mi veliký kámen ze srdce. Ovšem, nebylo to zadarmo. Měl podmínky. „Už nikdy nesmíš spát mimo domov. Když bude nějaký večírek, vždycky se vrátíš domů. A nejlépe střízlivá. Jinak je konec," vyložil karty na stůl. Kývla jsem, aniž bych domyslela, jak těžké to pro mě bude.

Nesměla jsem spát mimo domov

Pracuji ve firmě, kde jsou pravidlem časté společné večeře a posezení v hospodě. Ze začátku jsem neměla problém s tím, abych manželovy podmínky plnila. Možná první tři roky mi to nedělalo problém. Jenže po čase si kolegové začali všímat, že odcházím jako první, nebo že skoro vůbec nepiji.

Nechtěla jsem jim říkat, proč tomu tak je. Spíš mě donutili zamyslet se nad tím, že už mám právo na trochu zábavy. Roky jsem sekala latinu. A tak jsem na manžela zkusila uhodit, jestli bych se mohla zúčastnit jednoho mejdanu, který je spojený s přespáním na hotelu. „Moje podmínky stále platí. Ještě se ti nedá věřit," zamítl mou prosbu.

A já se začala dusit, protože nikam nesmím. Když mám jít s kamarádkami na pivo, mohu si dát sotva jedno a domů se vrátit autem. Už jsem z toho po těch letech unavená. V práci jsem za outsidera, který se neumí bavit. Nikomu nechci říkat, proč to tak mám. Stydím se za to. A celá ta situace mě nakonec dohnala k tomu, že jsem jednu manželovu podmínku porušila.

Porušila jsem manželovu podmínku

Nedávno se v práci konala veliká akce. Zdárně jsme ukončili projekt, na kterém jsme pracovali dlouhé měsíce. Šlo se slavit! A já chtěla být součástí oslav. Aniž bych to dopředu plánovala, chtěla jsem si to užít. Házela jsem do sebe jednoho panáka za druhým a náramně se bavila. Zapomněla jsem, co se může stát.

Na hotel jsem sice spát nešla, ale přišla jsem domů ve tři ráno. Manžel čekal u dveří a měl sbalené kufry. „Sama ses rozhodla," řekl a odešel. Byla jsem příliš opilá na to, abych ho zastavila. Druhý den jsem měla okno jako vrata. Manžel se několik dní neozval. Místo něj přišly rozvodové papíry. Nechce si nechat nic vysvětlit. Nevěřila jsem, že i po sedmi letech by toho byl schopný. Zjevně čekal na to, až udělám chybu. Myslím, že mi to pro jednou mohl odpustit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články