Johana (45): Doufala jsem, že dokážu odpustit nevěru. Ale při milování myslím na to, jak je manžel s tou ženskou

Johana (45): Doufala jsem, že dokážu odpustit nevěru. Ale při milování myslím na to, jak je manžel s tou ženskou
Zdroj: Freepik

Když Johana zjistila, že ji manžel podvádí, rozhodla se mu odpustit. On poměr ukončil a začal sekat latinu. Johana věřila, že to spolu překonají a život půjde dál. Jenže když se měli milovat, něco se v ní zlomilo. Došlo jí, že nevěru odpustit nedokáže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 07. 09. 2022 10:00

Když jsem zjistila, že mě manžel Miroslav (46) podvádí, snažila jsem se mu odpustit. Sliboval, že se to pokusí napravit a já rozvod nechtěla. Jenže ani po roce mu nevěřím. Obávám se, že náš vztah už napravit nejde.

Odhalila jsem manželovu nevěru

O tom, že manžel někoho má, jsem poslední dva roky často uvažovala. Všechno, co dělal, zavánělo změnou v jeho životě. Z práce chodil výrazně později a jinak se oblékal. Dokonce i jinak mluvil a měnil názory. Když začal cvičit a hodně se zajímat o to, jak vypadá, začala jsem slídit. Vím, je to ubohé, ale já nemohla jinak.

Občas jsem manžela sledovala před jeho prací, nebo mu hlídala diář. Ze začátku se zdálo, že je moje podezření na nevěru liché. Nenašla jsem žádný důkaz o tom, že někoho má. To jsem se ale nepodívala do jeho telefonu. Měl ho pořád u sebe, takže jsem musela počkat na vhodnou chvíli.

V noci jsem se připlížila k nabíječce s jeho telefonem. Našla jsem v něm tolik důkazů, že už jsem nemusela dál pátrat. Fotografie, zprávy a dohady o tom, kdy se zase uvidí. Tu noc už jsem nespala. A vlastně ty další také ne. Přemítala jsem, jak s tím naložím. I když jsem se cítila zraněna, nechtěla jsem se rozvádět a začínat někde znovu.

Rozhodla jsem se, že mu odpustím nevěru

Po pár dnech, kdy se to ve mně nahromadilo, jsem na Miroslava udeřila. „Proč jsi mi to udělal?" položila jsem přímou otázku. Podle mého výrazu hned věděl, o čem mluvím. „Poraď mi, co mám teď dělat? Chceš rozvod?" zeptala jsem se jasně. Mirek se ke mně sklonil, začal plakat a prosit o odpuštění.

„Je to mladá holka. Totálně mě pobláznila, ale rozvod nechci. Hned to ukončím a pokusím se to napravit," škemral. I když se ve mně hromadil vztek, vlastně jsem doufala, že něco takového řekne. Jsme jen lidé a ti chybují. Rozhodla jsem se, že pokud poměr okamžitě ukončí a začne sekat latinu, zůstanu. A pomůžu mu dát náš vztah do pořádku.

Bylo znát, že pustil milenku k vodě. Domů se vracel hned po práci. Začal plánovat společné víkendy. Naše dcera Bára (14) netušila, co se mezi námi odehrává. Součástí dohody s Miroslavem bylo, že se dcera nic nedozví. Nějaký čas jsem si myslela, že se přes to celé dokážu přenést a jít dál. Vše se ve mně zlomilo, když jsme se spolu měli vyspat.

Už mu nemůžu věřit

Jak na mě ležel a dotýkal se mě, cítila jsem, že nehladí mě, ale ji. Představila jsem si, jak se miluje s cizí ženou a udělalo se mi zle. „Slez ze mě," požádala jsem ho. Mirek tomu moc nerozuměl, ale to mi bylo jedno. Já si zalezla do koupelny a hodiny jen plakala. Jako kdyby mi to celé došlo až teď. Dostavila se obrovská bolest u srdce.

Uvědomila jsem si, že mi Miroslav provedl tu nejhorší možnou věc. A já se mu naivně snažila odpustit. Celé jsem mu to ulehčila a zapomněla na sebe. Na své pocity a potřebu říct mu, jaký je hajzl. Ztratil mou důvěru. Jeho nevěra všechno zničila. Ať se snažím sebevíc, už ho vedle sebe nesnesu. A to jsem si tak moc přála, abychom to překonali.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články