Jakub (31): Snoubenka mi zatajila skandální věc ze své minulosti. Pravdy jsem se dopátral díky anonymu

Jakub (31): Snoubenka mi zatajila skandální věc ze své minulosti. Pravdy jsem se dopátral díky anonymu
Zdroj: Freepik

Jakub se domníval, že našel ve Vandě spřízněnou duši. To ještě netušil, jaká zpráva mu přijde prostřednictvím sociálních sítí a co se díky ní dozví.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 09. 11. 2021 10:00

S Vandou jsme se seznámili před několika lety v práci a byla to láska jako trám. Ona dělala na obchodním oddělení a já na financích. Měli jsme k sobě blízko pracovně, což se později přetavilo do osobní roviny. Všem jsem vyprávěl, že to je ona. Holka, jakou jsem celý život hledal. Dnes mi to přijde až úsměvně patetické.

Koupili jsme dům a začali plánovat rodinu

Procestovali jsme kus světa, seznámili naše rodiny. Pořádali jsme velké oslavy a časem adoptovali psa z útulku. Vanda byla nádherná a já na ní mohl oči nechat. Každá část jejího těla projektovala to, jaká byla uvnitř. Čistá, upřímná a milující. Nebo jsem si to alespoň myslel.

Velmi brzy jsme se začali bavit o dětech. Koupili jsme dům za Prahou a často si říkali, jak to hezky vyšlo, že jsme ho získali ještě za dobrou cenu. Před půlrokem jsem požádal Vandu o ruku a ona odpověděla ano. Vše se zdálo být zalité sluncem. Než mi přišla zpráva z anonymního profilu na sociálních sítích.

Zatajila mi, že měla v patnácti dítě

"Už se konečně doma tý svý zeptej na pravdu," stálo tam. Jasně, že mě hned napadlo, že je mi nevěrná. To, co jsem se měl ve skutečnosti dozvědět, by mě totiž nikdy nenapadlo. Chvilku jsem pátral, a pak našel na sociálních sítích starou fotku. Byla na ní Vanda s nějakým mužem. A na té fotce bylo i dítě v kočárku.

Vyšlo tak najevo, že když bylo Vandě patnáct, otěhotněla s místním frajírkem. Když jsem na ni uhodil, řekla: "Tenkrát jsme byli mladí." Prý mi to tajila, abych od ní neodešel. Lituje toho a už se k tomu nechce vracet. "Čeho lituješ?" ptal jsem se. Nechápal jsem, kde je to dítě, o kterém jsem nikdy neslyšel, a myslel jsem si, že se stala nějaká tragédie.

Vůbec netuším, co dál dělat

Nedalo mi to a pátral jsem. Nakonec mi stačila láhev dobrého vína a zastavit se u Vandiných rodičů na kávu. Řekl jsem, že jsem zrovna jel kolem. "My jsme nesouhlasili s tím, aby ti to Vanda tajila, ale to víš. Je dospělá, je to její rozhodnutí. My máme Verunku moc rádi, často sem jezdí. Jednou z ní bude doktorka, přeje si to," prozradili mi Vandini rodiče. Vychovávala ji babička, maminka Vandina bývalého přítele. Ten byl momentálně ve vězení za prodej drog.

Měl jsem pocit, že se mi hroutí svět. Nevadilo by mi, kdyby moje budoucí manželka měla dítě, to bych rád přijal. Ale jak mi mohla lhát? A co když se takhle vzdá i našeho potomka? Kde je ta holčička? Jak žije? A vídá se s ní Vanda? Otázek bylo a je příliš. A nikdo mi na ně neodpovídá. Nevím, jestli tohle vůbec ustojím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články