Mahulena (46): Manželovi bych nevěru odpustila, ale dcera ho za to nenávidí

Mahulena (46): Manželovi bych nevěru odpustila, ale dcera ho za to nenávidí
Zdroj: Freepik

Mahulenu by nikdy nenapadalo, že její manžel může být nevěrný. Až jí jednoho dne dcera Agáta prozradila, že viděla svého otce s jinou ženou. Byla to právě Agáta, kdo Mahuleně otevřel oči. Ta se však rozhodla manželovi odpustit. S Agátou je to horší, teď svého otce nenávidí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 23. 08. 2022 07:00

Když člověk slyší o nevěře, přeje si, aby se s ní nesetkal. Ale bohužel já ji zažila. Manželův poměr byl odhalen. A tím nejmíň šetrným způsobem. Přišla na ni naše dcera Agáta (14). Zatímco já jsem schopna manželovi odpustit, ona nikoliv. Bere ho jako zrádce.

Myslela jsem si, že jsme šťastná rodina

Jsme obyčejná rodina s obyčejnými problémy. Já občas nadávám na manžela, že si po sobě neuklidí. A on zase na to, že mám otlučené auto. Nic, co by stálo za řeč. Máme s manželem Jaroslavem (48) dceru, která brzy oslaví patnácté narozeniny. I když některé věci už nejsou jako dřív, pořád jsem si myslela, že můžeme být šťastnou rodinou.

Když jsme se před půl rokem začali s Jaroslavem často hádat, nedávala jsem tomu jiný důvod než stres. V práci rozjížděli nový projekt, tudíž tam trávil hodně času. Vlastně víc než doma. A já mu za to den co den hubovala. Dokonce jsme na rodinnou dovolenou jely s Agátou jen my dvě. Manžel měl hodně práce, a tak zůstal v Čechách.

Už na dovolené se mě Agáta nezvykle vyptávala. „Nepřijde ti táta poslední dobou divnej?" zeptala se jednou. „Jak to myslíš?" zajímalo mě. „Vůbec není doma. A když jo, visí jen na telefonu," reagovala. „To víš holka, má hodně práce. Nebýt jeho, nejsme teď u moře," ukončila jsem debatu a její upozornění nebrala vážně. A to byla chyba.

Dcera odhalila manželovu nevěru

Poslední den naší dovolené mi řekla něco, co mi nedalo spát. „Mami, ať se stane cokoliv, jsem s tebou," špitla a objala mě. To jsem ještě netušila, co se za těmi slovy skrývá. Po návratu bylo doma dusno. Jaroslav se nás skoro ani nezeptal, jak jsme se měly. Podíval se na pár fotek a zase utíkal pryč. Já to brala jako normální věc, ale Agáta tím byla zraněna.

Asi o tři týdny později se dceřino chování značně změnilo. Odsekávala mi, nechtěla se mnou vůbec mluvit. Vyloženě přede mnou utíkala. A tak jsem na ni udeřila. „Tak hele, buď mi řekni, co se děje, nebo se začni chovat normálně," vyzvala jsem ji. „Mami, věř mi, že to nechceš vědět," odvětila.

„Trápí tě něco?" pokračovala jsem ve zjišťování. „Mami, já už takhle dál nemůžu. Táta má ženskou," řekla a mě spadla brada. Chvíli jsem jen udiveně stála a znovu si opakovala její slova. „Jak to víš?" zeptala jsem se nejistě. „Já je spolu viděla. A nejen jednou..." rozbrečela se. „Kdo to je?" zajímalo mě. „Podle všeho někdo z práce," dodala a já se skácela k zemi.

Já manželovi odpustila, dcera ho nenávidí

Všechno do sebe najednou zapadlo. Vymyšlený projekt, časté úprky do práce v nezvyklých hodinách. Nejhorší byl ale ten pohled na Agátu. Byla otcem tak zklamaná. Ještě toho dne jsem se na to manžela zeptala. Nezapíral. Když mi ale řekl své důvody, rozhodla jsem, že mu mu odpustím. Byla to i má vina. Odstrčila jsem ho na druhou kolej.

Ale Agáta na něj zanevřela. Zcela ho ignoruje, neposlouchá ho. Nazývá ho zrádcem. Do očí mu řekla, že ho nenávidí. Jaroslav to s ní nikdy moc neuměl, takže nemá páku, jak jí danou situaci vysvětlit. Ona ho beztak neposlouchá. Chci to s manželem znovu zkusit, ale je možné, že nám to dcera nedovolí. Její zklamání je příliš veliké. Je na manželovi, jak si s tím poradí.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články