Klára (32): Chtěla jsem manžela jsem pro sebe. Proto jsem se odhodlala k šílenému činu

Klára (32): Chtěla jsem manžela jsem pro sebe. Proto jsem se odhodlala k šílenému činu
Zdroj: Freepik

Klára svého manžela Libora miluje tak moc, že udělala šílenou věc. Když zjistila, že je těhotná, bez jeho vědomí šla na potrat. Představa, že se musí o manželovu lásku dělit s dítětem, ji děsila. Libor to však zjistil a nedokáže jí to odpustit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 01. 09. 2022 07:00

Za manželovými zády jsem provedla něco hrozného. Šla jsem na potrat, aniž bych mu cokoliv řekla. Myslela jsem si, že to tak bude nejlepší. Jenže on se to teď dozvěděl a zlobí se. A to tak moc, že přemýšlí, že mě opustí.

Našla jsem lásku svého života

S Liborem jsme spolu krásných osm let. Já ho milovala dávno před tím, než jsme tvořili pár. Byl ten kluk ze sídliště, kterého jsem tajně pozorovala z okna. Trvalo mi několik let, než jsem se osmělila a oslovila ho. Když se ukázalo, že i on o mně tajně sní, byla jsem štěstím bez sebe. Začátky našeho vztahu byly víc než pohádkové.

Každé naše setkání provázela moje nervozita a touha být jen s ním. Každý okamžik s ním jsem se snažila si naplno vychutnat. Po několika letech šťastného vztahu jsme spolu začali bydlet. Zařídili jsme si malý byteček, který měl být naším hnízdečkem lásky. Někdy jsem měla pocit, že Libora každým dnem miluji víc a víc.

Občas jsem se přistihla, že žárlím na ženy, na které se letmo podívá. On mě ale vždycky ujišťoval, že miluje jen mě. Pokaždé, když tuto větu vyslovil, ještě více jsem propadla naší lásce. Kdy jsem si byla zase o něco jistější, bylo ve chvíli, kdy mě požádal o ruku. Brala jsem to jako uzavřený svazek až dokonce našich životů.

Zatajila jsem manželovi potrat

Po svatbě jsme si žili na růžovém obláčku. Nic nám nechybělo a já byla nejšťastnější ženou pod sluncem. Libor občas mluvil o budoucnosti. Naznačoval, že by si přál dítě. Toužil po holčičce, ze které by si udělal svoji malou princeznu. Já se v tom neviděla. Nikdy jsem po dětech netoužila. Nikdy se ve mně mateřské pudy neprobudily.

A pak se to stalo. Pár dní mi bylo zle, opozdila se mi menstruace a já se lekla. Udělala jsem si test. Ten mluvil jasně. Byla jsem těhotná. Když mi to potvrdil i gynekolog, musela jsem jednat. Hned poznal, že dítě nechci. Nabídl mi tedy možnost jít na potrat. Byla to pro mě jasná volba. Aniž bych Liborovi cokoliv řekla, udělala jsem to.

Vedlo mě k tomu jediné. Odmítala jsem se o manžela dělit. Představa, že svoji lásku věnuje ještě někomu jinému než mně, mě děsila. Myslela jsem si, že potratem všechno vyřeším. Žádné výčitky svědomí nebo něco podobného jsem neměla. Tedy jen do chvíle, než na to Libor přišel. Byl mým jednáním zklamaný a cítil se podvedený.

Manžel mi to možná neodpustí

,,Jak jsi jen mohla? Proč jsi mi nic neřekla? Přece jsem měl právo to vědět,“ zlobil se. I když jsem na stůl vyložila svoje argumenty, situaci to nepomohlo. Naopak. Ukázalo to pouze na to, jaký jsem sobec. Libora to zlomilo. Celkově to nabouralo náš vztah. Už mi nevěří, dívá se na mě jinak. Přestal se mnou mluvit.

Chodí kolem mě a pořád hledá odpověď na to, proč jsem to udělala. Nechápe, jak moc ho miluji a že ho chci jen pro sebe. Myslím si, že jako žena jsem si o tom mohla rozhodnout sama, nebo ne? Vždyť je to moje tělo. Doufám, že to časem celé přejde a on pochopí, že je nám takto lépe. Je tu ale i možnost, že mi to neodpustí. Přemýšlí, že bychom si dali chvíli pauzu, protože Libor můj čin považuje za podraz. Přitom já to myslela dobře. Udělala jsem to pro nás.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články