Tajné libůstky diktátorů: Fidel Castro miloval zmrzlinu a snil o superkrávách

Castro miloval mléko a zmrzlinu.
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain
Severokorejský vůdce Kim Čong-un holduje švýcarskému sýru.Nic se sice nemá přehánět, jenže Kim na to nedbal a po přejedení sýrem skončil v nemocnici. Tam z něj museli udělat zase člověka.Saddám Husajn se během své vlády stravoval poměrně zdravě.Po zatčení ale přešel na nezdravé americké jídlo. Stal se z něj obtloustlý tatík milující chipsy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Fidel Castro, Saddám Husajn a Kim Čong-un se do historie zapsali nejen jako krutí diktátoři, ale také jako muži s neobvyklými chutěmi. Co nesmělo chybět ve spíži nejnebezpečnějších lidí historie?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 06. 2021 16:30

Když se web Ranker.com podíval pod pokličku Fidelu Castrovi, Saddámu Husajnovi a Kim Čong-unovi, ukázalo se, že mocní a nekompromisní muži, kteří ovlivňovali osudy milionů lidí, působí v oblasti stravování lehce komicky.

Fidel Castro miloval mléko a zmrzlinu

Kubánský diktátor byl doslova závislý na mléce a zmrzlině. Zatímco si dopřával jeden kornout za druhým, snil o tom, že Kuba nebude slavná díky doutníkům a rumu, ale stane se z ní mlékárenská velmoc. O neřesti El Presidenta se dozvěděla i samotná CIA. Ta mu tak chtěla připravit čokoládovou zmrzlinu s příměsí botulotoxinu. Nakonec z toho ale sešlo.

Fidel byl v bezpečí a mnul si vousy, co by mu pomohlo v jeho smělém plánu. A vtom se mu nad hlavou rozsvítila pomyslná žárovka. Chtělo by to vyšlechtit kubánskou superkrávu, která bude produkovat obrovské množství mléka. Jeho genetičtí inženýři dostali za úkol vylepšit mléčné plemeno Holstein. A nějaký čas to skutečně fungovalo, tedy do té doby, než kráva zemřela vysílením. Tolik mléka snad nenadojila ani stračena faráře Otíka. Druhý pokus spočíval v tom, že se vyšlechtí mini skot, který si bude moci pořídit každá kubánská rodina. Nepořídila...

Saddám a jeho oblíbené Doritos

Když byl Saddám ještě na svobodě, stravoval se poměrně zdravě. V zajetí pak ale přišel na chuť americké značce chipsů a krekrů Doritos. Jeho strážci vypověděli, že se z něj stal záhy obtloustlý tatík, který dokázal sníst rodinné balení Doritos za pouhých deset minut.

Zřejmě mu toto velmi nezdravé jídlo vlezlo i na mozek. Pokud s někým zabředl do rozhovoru, skončilo to prý vždy u Doritos. Ve slabých chvilkách si poručil k snídani otruby značky Raisin Bran. K smrti údajně nenáviděl „konkurenční" cereálie Fruit Loops.

Kim Čong-un by pro švýcarský sýr i umřel

Postava severokorejského vůdce Kim Čong-una připomínající sud napovídá, že tento muž s velmi zvláštním účesem holduje něčemu velmi tučnému. Pokud si vzpomínáte na scénu ze Simpsonových, kdy Homer dokázal za jednu noc spořádat sto plátků sýra, tak u Kima dochází k něčemu podobnému. Miluje švýcarský sýr.

V roce 2014 se ale sýrem přejedl natolik, že jej odvezli do nemocnice. Tam ho museli dát velmi rychle do pořádku. Úkol zněl jasně: má alespoň trochu připomínat svého otce a ne rybu z rodu čtverzubců, která se v případě ohrožení nafoukne jako balon, aby svou velikostí odehnala potenciálního nepřítele.

Zdroje informací:

Ranker.com: Bizarre Obsessions of Dangerous Dictators

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články