Zvažujete, kam vyrazit o prázdninách na dovolenou? Zavítejte na Kubu

,,Ostrov svobody" plný paradoxů v sobě skrývá určité kouzlo.
Zdroj: zdroj: pixabay
Havana je městem barev a hudbyJe plná paláců a opevněníAtmosféra města dýchá ze všech stranNa Kubě se zastavil čas+ 1 fotka+ 2 fotky

Kuba. Nádherný ostrov v karibském moři, na kterém se zastavil čas. Kuba je nejenom země paradoxů, ale také nádherné místo na dovolenou. Poznejte nádhernou přírodu, písčité pláže, kubánskou kulturu a napijte se toho nejlepšího rumu.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 05. 04. 2018 11:35

I přes tvrdý režim, který na ,,ostrově svobody“ stále panuje, je Kuba oblíbenou dovolenkovou destinací a rok co rok ji navštíví miliony turistů. Nejde jen o nezapomenutelnou a malebnou přírodu, ale také o skvělou kubánskou kulturu a povahu, která se vyznačuje tancem, doutníky a nádhernou hudbou. Proč vyrazit na Kubu?

Havana

Havana je hlavní město Kuby a říká se o ní, že je Paříží Karibiku. A je tomu skutečně tak. Havana se může pyšnit nádhernou architekturou, paláci a opevněním z 16. století. Město především září barvami.

O třicet let zpět aneb lesk a bída komunismu

Když se ocitnete na Kubě, uvědomíte si, jak moc jste rádi za to, co máte doma. Kuba bohužel nejsou jen krásné pláže, rum a noční život. Všudypřítomná bída může být pro turistu deprimující. Na Kubě stále funguje jídlo na příděl formou potravinových lístků. Auto si nemůže dovolit jen tak někdo. Nejčastějším způsobem dopravy na Kubě je tedy kolo. Auta, kterými obyvatelé jezdí, jsou staré ojeté veterány z padesátých let, které Kubánci neustále opravují. To je také důvod, proč se říká, že se na Kubě zastavil čas. Nové auto, moderní auto z dnešní doby je totiž na tomto ostrově sci-fi.

Velkou zajímavostí je i to, že se na Kubě platí dvojí měnou. Eura nebo dolary si může turista vyměnit za peso convertible a platit s ním v soukromých restauracích či casas particulares. Peso nacional je určeno pro místní obyvatele. Existují tedy obchody pro turisty a obchody pro domorodce. Peso convertible se samozřejmě může směnit za peso nacional a i turista si může nakoupit v obchůdku určeném pro Kubánce. Když jde ale o jídlo, je dobré nakupovat za peso nacional. Bude mnohem kvalitnější. Není to však vždy pravidlem.

Tabákové plantáže a doutníková továrna

Kuba je svým rumem a doutníky pověstná. Nejslavnější plantáží je Alejandro Robaina. Nenechte si ujít ani slavnou továrnu na doutníky v Partágas, Tobacco Factory. Stojí to opravdu za to.

Pláže, příroda, teplo

Kubánské pláže jsou jako malované a čisté moře uchvátí každého. Karibské pláže jsou jedinečné a jsou skvělým místem pro relax.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články