Nejšílenější zákony světa. Jaké šílenosti musí lidé dodržovat?

Nejšílenější zákony světa
Zákony jsou někdy důležité, jindy opravdu podivnézde je výběr skutečných perel, které se musí dodržovatZákaz žvýkačekVracení nevěst+ 1 fotka+ 2 fotky

Zákony jsou pilířem státu a každý by se jimi měl chtě nechtě řídit. Některé zákony jsou opravdu velice důležité, jiné (jako třeba tyto) jsou při nejmenším velice podivné, zbytečné a šílené. Jaká je topka zbytečností, které se musí, jako zákon, dodržovat?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 15. 03. 2018 20:15

Bez povolení se nesmíte reinkarnovat.

Tento podivný zákon vznikl v Číně a má jediný úkol. Ztěžovat život tibetským mnichům, kteří čínští soudruzi zrovna nemilují. Od roku 2007 tedy musí každý tibetský mnich podat žádost o svolení, které mu reinkarnaci umožní.

Je zakázáno umírat v anglickém parlamentu

Vlastně dodnes nikdo neví, jak by se takovýto mrtvý hříšník potrestal, nicméně toto pravidlo a zákon dodnes skutečně platí. Jestli se tedy chystáte umřít v paláci či v parlamentu (vlastně v každé budově, která podléhá koruně) porušujete zákon.

,,Reklamace“ odpaněných snoubenek a nevěst

Tento prazvláštní zákon jsme mohli potkat v Brazílii. Od roku 2002 už neplatí. Zákon dovoloval, že do deseti dnů od svatby či zasnoubení, mohl ženich svou nastávající ,,vrátit“ její rodině. Tedy jen v případě, že byla panna.

Pokuty ve Finsku

Finsko má velice unikátní systém pokut za dopravní přestupky. Pokuta je vám napočítána podle toho, kolik dělá váš výdělek. Je to velice účinná metoda vybírání pokut.

Ve Filipínách a ve Vatikánu jsou zakázané rozvody

Ve Vatikánu se rozvést de facto můžete, ale jen z velice závažných důvodů. Například z důvodu domácího násilí. Občané Filipín ale ani tuto výjimku nemají a rozvést se nemohou.

Nezákonné žvýkačky v Singapuru

Od roku 1992 si žvýkačku v Singapuru nekoupíte nikde, protože jsou zakázané. Do Singapuru je dokonce i zákaz jejich dovozu. Když se objevíte se žvýkačkou a někdo vás zbystří, čeká vás tučná pokuta  

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články