Denisa (35): Matka mi přiznala, jak to měla po celou dobu manželství s otcem. Ztratila jsem veškeré iluze o lásce

Denisa (35): Matka mi přiznala, jak to měla po celou dobu manželství s otcem. Ztratila jsem veškeré iluze o lásce
Zdroj: Unsplash

Denisa považovala manželství svých rodičů za víc než idylické. Přála si, aby sama měla jednou takové štěstí. Když se provdala a odstěhovala, matka jí konečně řekla pravdu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 08. 2022 07:00

O rodičích jsem si vždycky myslela, že mají idylické manželství. Budili ve mně dojem dvou zamilovaných lidí. Díky jejich vztahu jsem dlouho věřila v opravdovou lásku. Nedávno mi však matka přiznala, jak to ve skutečnosti celé roky bylo. Ztratila jsem veškeré iluze.

Naši roky představovali idylický pár

Máma byla vždycky ta, která dělala domov domovem. O mě a brášku Vojtu (29) se poctivě starala. Vodila nás do školky, pletla svetry a dávala nám každý večer pusu na dobrou noc. Táta nás zase učil pokoře a také znát hodnotu peněz. Co se týkalo jich dvou jako páru, byli pro mě dokonalou dvojkou.

Vždycky, když se táta vrátil z práce, měl pro mamku nějaký drobný dárek. Ať už luční kytičku, nebo bonbon. Mamka ho vítala ve dveřích s otevřenou náručí a polibkem. Milovala jsem naše společné dny. Naši se v jednom kuse oslovovali miláčku, zlatíčko nebo broučku můj milovaný.

Nikdy jsem nezažila, že by se pohádali. Občas na sebe zvýšili hlas, ale velmi rychle dokázali danou situaci ukočírovat. Žila jsem v tom, jak jsou do sebe skutečně zamilovaní. Díky nim jsem už jako holčička snila o tom, že jednou budu mít tak skvělé manželství, jako oni dva.

Máma se mi chystala říct pravdu

Manželství mých rodičů vypadalo bezchybně i v době, kdy jsem procházela pubertou. Vždycky spolu táhli za jeden provaz. Nikdy se jeden nepostavil proti druhému. Když jsem se zamilovala a měla se vdávat, doufala jsem ve stejně spokojené manželství. Po svatbě jsme se s mužem odstěhovali za město.

Brácha také odešel z domova a naši zůstali sami. Neměla jsem o ně strach. Věděla jsem, že se milují a samota bez dětí jim jenom prospěje. Po třech letech se ale stalo něco, s čím jsem nepočítala. Jednou, když jsem volala mámě, byla smutná. Byl to nezvyk, protože tak zkroušenou jsem ji nikdy nezažila.

Hned jsem se za ní vydala. Našla jsem ji ve stavu, který mi byl cizí. Uplakanou a nešťastnou. ,,Mami, co se děje? Jsi nemocná?“ napadlo mě. ,,Nemocná? Možná tak se srdcem, které je napadrť,“ hlesla. ,,Jak to myslíš?“ nechápala jsem. ,,Už jsi veliká holka, takže ti konečně můžu říct pravdu,“ začala. ,,Nic není tak, jak vypadá,“ pokračovala tlumeným hlasem.

Rodiče se celé roky podváděli

,,Kde je vlastně táta?“ zajímalo mě. ,,U ní,“ řekla nevzrušeně. ,,U ní? Kdo je ona? Mami, co se děje?“ dychtila jsem po vysvětlení. ,,Táta má roky poměr,“ řekla a já tomu odmítala věřit. ,,To je nějaký vtip. Táta a jiná žena?“ smála jsem se. ,,Roky jsme idylu předstírali jen kvůli vám, drahoušku,“ pronesla jízlivě. ,,I já jsem během manželství utíkala za jiným mužem, nemysli si,“ dodala.

Povyprávěla mi, jak se s tátou celé ty roky podváděli. Měli však dohodu, že my s bráchou se to nesmíme vědět. Teď, když jsme oba dospělí, už to máma déle nemohla vydržet. Její přiznání mě zničilo. Vzalo mi veškeré iluze o lásce. Pokud jsem v ni někdy věřila, tak jenom díky našim. A teď? Rodiče se rozhodli pro rozvod a jsou na ostří nože. Nejsem na ničí straně, protože nám ublížili oba. Nejhorší je, že jsem se přistihla, jak podezírám manžela z nevěry. Tak moc mi jejich lhaní ublížilo, že už nevěřím nikomu a ničemu. Jak jen mohli?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články