Veronika (37): Dostala jsem nabídku, která se neodmítá. Snad mě to nebude stát manželství

Veronika (37): Dostala jsem nabídku, která se neodmítá. Snad mě to nebude stát manželství
Zdroj: Freepik

Veronika dostala nabídku, na kterou čekala dlouho. Má jít pracovat do Londýna. Manžel se stěhováním nesouhlasí, ale ona se rozhodla nabídku přijmout. Rodina zůstává v Čechách a Veronika se vydává do Londýna sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 05. 2022 13:00

Nemyslela jsem si, že budu někdy stát před tak těžkou otázkou. Dostala jsem možnost pracovat v Londýně. Má to jeden háček. Mám rodinu, která se stěhovat nechce. Manžel Kamil (40) to zamítl hned na počátku. A ani se neptal, co si chci já. Rozhodla jsem se jít přes jeho nesouhlas a nabídku jsem přijala.

Dostala jsem pracovní nabídku snů

Ve firme pracuji přes deset let. Jsem jedna z těch, co se do své práce těší. Mam to tam ráda a je to částečně i můj koníček. Vydělávám dost peněz na to, abychom si s rodinou mohli dovolit i trochu víc. Kamil si je plně vědom, co pro mě moje práce znamená. Nikdy mi v rozkvětu nebránil, spíše naopak.

Teď ale přišla zásadní změna. Dostala jsem od svého šéfa nabídku, na kterou jsem tajně čekala. Mám jít pracovat do londýnské pobočky. Londýn byl vždycky můj sen. Nakoukla jsem do něj jen jednou a byla jsem z něj unešená. Tenkrát jsem si slíbila, že se tam jednoho dne vrátím.

A teď mám tu možnost. Bohužel to nebude tak jednoduché. Když jsem Kamilovi oznámila novinu, hned na počátku to zamítl. „Jakože se přestěhujeme do Londýna? To je nesmysl. Musíš to odmítnout," řekl celkem jasně. „Odmítnout? Nemůžeme to ještě probrat?" snažila jsem se rozvést debatu. „Není o čem. Já tu mám práci a Anna školu a kamarády. Odmítni to," přikázal.

Manžel se odmítá stěhovat do Londýna

V první chvíli jsem se musela stáhnout a sama popřemýšlet o tom, jestli je reálné, abychom tam žili. Po dlouhém zvažování jsem dospěla k závěru, že v tom žádný problém být nemusí. Kamil si tam najde práci a naše dcera Anna (12) může chodit do školy tam. Nebyli bychom první ani poslední, kdo začal žít za hranicemi. Znovu jsem s tím šla za Kamilem.

„Já tu práci vezmu," řekla jsem jasně. „Prosím? A co my? Zkrátka to nejde. Nemůžeš myslet jen na sebe a své úspěchy," pronesl. „Zjišťovala jsem si, jaké má Anna možnosti a je mnoho škol, kam může nastoupit. A co se týče tebe, při svém oboru si najdeš práci levou zadní. Pochop, je to obrovská příležitost pro nás všechny," prosila jsem ho.

Kamil mi ale dal jasně najevo, že on ani Anna nikam nepojedou. Nechtěla jsem se vzdát lehce, proto jsem přišla s druhou variantou. „Tak odcestuji sama a budu na víkendy létat domů,“ nabídla jsem. „To snad nemyslíš vážně... To je jen vtip, viď?" zlobil se. „Ne, myslím to vážně. Kdybys takovou nabídku dostal ty, podpořím tě," pokračovala jsem.

Rozhodla jsem se, že odletím bez rodiny

Kamil ale bouchl do stolu a skoro mi to zakázal. Nechápu, proč se tomu tak brání. Kdyby se ukázalo, že to nefunguje, můžeme se přeci vrátit. O tom ale manžel nechce ani slyšet. Podle něj jsme doma tady. Ale já si poprvé v životě prosadím svou.

Musím to prostě zkusit. Je to můj sen a chci si ho splnit. Kamil pochopil, že se mnou nehne. Přestal mě přemlouvat. I když mám strach, risknu to. Kdo neriskuje, nic nezíská. Jen doufám, že to nebude šlápnutí vedle. V práci jsem oznámila, že jsem nabídku přijala. Odlétám už za měsíc, držte mi palce.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články