Anastázie (26): Rodiče věří na duchy, celé dětství mě tahali po seancích a kartářkách. Ale já jim to nežrala

Anastázie (26): Rodiče věří na duchy, celé dětství mě tahali po seancích a kartářkách. Ale já jim to nežrala
Zdroj: Unsplash

Je normální, když mají lidé rozdílné názory. Anastázie se se svými rodiči neshodla na spoustě věcí, nadpřirozeno je jednou z nich. Dokonce se kvůli tomu od rodičů odstěhovala.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 08. 2022 15:00

Se svými rodiči mám spoustu nevyřešených problémů, které se táhnou od doby, kdy jsem byla malá holka. Místo toho, aby konečně dostali rozum, tak je opak pravdou. Zdá se mi, že čím jsou starší, tím víc se prohlubuje jejich posedlost nadpřirozenem.

Začalo to úmrtím babičky

Všechno to začalo, když jsem byla malá holka, mohlo mi být tak šest let. Tehdy umřela babička. Pro mámu to byla velká rána, ještě teď si pamatuji, jak strašně plakala. Po nějakém čase začala mamka říkat, že se jí babička zjevuje ve snech a navádí ji k tomu, co má dělat.

Měla jsem ji za blázna, ale táta jí věřil. Najednou se z mamky stala osoba, která vyhledává strašidelná místa, chodí ke kartářce a věří na horoskopy. Bylo to příšerné, ve škole se mi kvůli tomu začali smát. „Máš pošahanou mámu, tak to musíš být taky blázen,“ říkali mi spolužáci. Kvůli tomu měli důvod, aby se se mnou nebavili.

Chodili jsme na seance

Celé moje dětství to bylo stejné. Víkendy jsme trávili u lidí, kteří říkali, že umí mluvit s duchy. A rodiče se snažili spojit se svými předky. Nikdy to nevyšlo. „Asi s námi nechtějí mluvit. Nechováme se podle jejich představ,“ vysvětlovala vždycky mamka. Mně ale bylo jasné, co stojí za tím, že nás nikdo nekontaktoval.

Všechno je to podvrh. Žádní duchové nejsou. Žádné nadpřirozeno neexistuje. Ti, kdo tvrdí opak, jen vybírají z důvěřivců peníze. Když jsem to rodičům řekla, málem mě vyhodili z domu.

Odešla jsem od rodičů

Jejich výlev jsem nekomentovala a o seancích jsem si myslela svoje. Ale jakmile mi bylo osmnáct, hned jsem od nich odešla. Začala jsem si totiž být jistá, že moji spolužáci měli pravdu. Mám pošahanou matku. A já s ní prostě nechci být spojována. Chci žít normální život bez duchů, osudu, tarotových karet a já nevím čeho ještě.

Rodiče jsem neviděla osm let a rozhodně mi nechybí. Jsem si jistá, že jsem udělala správné rozhodnutí. Když se mi někdy náhodou začne stýskat po rodině, stačí si představit, co všechno jsem s nimi musela prožít. A hned je po stesku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články