Božena (65): Snacha má dítě z předchozího manželství, je to spratek a nemám ho ráda

Božena (65): Snacha má dítě z předchozího manželství, je to spratek a nemám ho ráda
Zdroj: Pexels

Božena se ocitla v nepříjemné situaci. Její nová snacha Jitka má syna Davida z předchozího manželství. David je pro Božku tvrdý oříšek, je to nevychovaný spratek, který jí šlape po nervech. Jitka nedávno porodila další dítě a tomu se chce Božena věnovat naplno. Ale kvůli Davidovi to není možné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 08. 2022 10:00

Z nové manželky mého syna Rudolfa (39) nejsem příliš nadšená. Hlavně z jejího syna Davida (7), kterého má z předchozího vztahu. Je to nevychovaný spratek a záškodník v jednom.

Syn se znovu oženil

Když mi syn před lety oznámil, že se bude rozvádět, obrečela jsem to. Jeho bývalou ženu Marii jsem měla vážně ráda. Bohužel to mezi nimi neklapalo. Ruda však nebyl sám příliš dlouho. Novou známost si našel ani ne půl roku po rozvodu. „Není to příliš brzy?" dávala jsem najevo svoje obavy.

„Brzo na co, mami? Já nechci být sám a Jitka je skvělá ženská, uvidíš," utěšoval mě. Dokud jejich vztah nebyl vážný, seznámení jsem se bránila. Po roce už se ale zdálo, že vztah nabývá na vážnosti a Ruda si vynutil, že nás představí. Je pravdou, že první dojem z Jitky (35) byl dobrý. Je to usměvavá žena se smyslem pro humor.

Jenže Ruda mi dopředu neřekl, že má dítě. Takže když mi to Jitka sdělovala, zaskočil mi knedlík. „Nebojte, my mu s Rudou co nevidět pořídíme sourozence," smála se. A jak řekla, tak se stalo. Ještě než otěhotněla, stihli se vzít. Přišlo mi to všechno poněkud uspěchané a bezmyšlenkovité. Ale Ruda je dospělý, takže jsem mu to nerozmlouvala.

Snacha má nevychované dítě

Jitka se stala oficiálně mou snachou. Marie to sice nebyla, ale dalo by se říct, že mi nevadí. Horší je to s jejím synem. O Davidovi jsem měla jasný obrázek už od začátku. Je to rozmazlený a nevychovaný capart, který si z mámy dělá dobrý den. Když mi ho jednou nečekaně dali na hlídání, málem jsem celá zešedivěla.

Kdybych jen tušila, že bude ještě hůř. Jitka otěhotněla a povila Rudovi syna Čeňka. Pro něj jsem si přála být tou nejlepší babičkou. Velmi rychle jsem se začala dožadovat, abych ho mohla hlídat. Jitka mi ho ale nedala dřív, než mu bylo 6 měsíců. Mělo to ale ještě jeden háček. Společně s vnoučkem mi dala i Davida.

Chtěla jsem se věnovat jen Čeňkovi, ale kvůli neurvalému Davídkovi to nešlo. Po dobu hlídání jsem nedělala nic jiného, než že jsem ho někde naháněla nebo mírnila. Bral Čeňkovi hračky a schválně ho zlobil. Hned jsem pochopila, že ten kluk žárlí. Věděla jsem, že příště už chci jenom Čendu. Jitka to však vidí jinak.

To dítě nechci hlídat

„Když už si bereš malého, vezmi si i Davida. My si s Rudou aspoň odpočineme," prosila mě snacha. Chtěla jsem říct ne, ale Ruda se na mě podíval těma svýma prosebnýma očima, a tak jsem kývla. Já blbka! S Davidem je to o nervy. Neposlouchá mě, zlobí kudy chodí a já na to nemám nervy. Bere mi čas na vnuka, protože stahuje pozornost jen na sebe.

Dokonce mi říká babičko. To mi také vadí. Nejsem žádná jeho babička. Nemá ze mě vůbec nic. Je to spratek a nemám ho ráda. Nechci se však zachovat neslušně, a tak ho hlídám. Bohužel, na úkor kvalitně stráveného času s vlastním vnukem. Myslím si, že mi, co nevidět bouchnou saze a stane se něco, co rozhodne za mě. Ve svém věku už mám nervy jenom jedny.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články