Monika (62): Snacha kojí i čtyřletého syna. Na jejím místě bych se hanbou propadla

Monika (62): Snacha kojí i čtyřletého syna. Na jejím místě bych se hanbou propadla
Zdroj: Freepik

Monika nesouhlasí s tím, aby její snacha Linda kojila čtyřletého syna Ondru. Původně kojila jenom tříměsíčního Samuela, ale když to Ondra spatřil, chtěl se přidat. A Linda mu neřekla ne. Monika se na to už nemůže koukat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 08. 2022 07:00

Absolutně nesouhlasím s tím, aby moje snacha Linda (30) nadále kojila vnuka. Vždyť jsou mu už čtyři roky! Přijde mi to zbytečné a nevýchovné. Ona si však mele svou a nepřijde jí na tom nic divného.

Snacha kojí čtyřletého syna

Vždycky jsem měla za to, že Linda (35) je rozumná ženská, která má všech pět pohromadě. To jsem se ale spletla. Před třemi měsíci se jí narodil malý Samík. Je plně kojený, a to je podle mě jedině dobře. Linda má mlíčka víc než dost. Vadí mi jiná věc. Samuel má ještě brášku Ondráška (4).

A jakmile zjistil, že jeho malý bráška cumlá mlíčko z prsu, chtěl taky. Byla jsem u toho, když se na Lindu vrhnul. „Mami, já chci taky," řekl jí. Čekala jsem, že mu Linda vysvětlí, že už je na to velký. Ona však místo toho vystrčila druhé prso a nabídla mu mlíčko. „Lindo," zvolala jsem vyděšeně.

„Ty mu vážně dáš?" divila jsem se. „Proč ne? Je toho dost pro oba," odbyla mě. Zcela opařená jsem jen seděla a tiše tomu přihlížela. Za další dvě a půl hodiny se to celé opakovalo. Byla jsem tím tak znechucená, že jsem se raději sebrala a odešla. Ještě doma jsem to celé nemohla pobrat. Vždyť tomu klukovi byly v květnu čtyři...

Snacha si myslí, že je to v pořádku

S Lindou se vídáme poměrně často. Bydlíme od sebe jen pár minut autem, takže se navštěvujeme téměř každý den. Doufala jsem, že to, co jsem viděla při poslední návštěvě, byl jen nějaký výstřelek. Opak je ale pravdou. Ondra začal vyžadovat krmení z prsu vždy, když pije jeho mladší bráška. Linda s tím vůbec nebojuje a klidně mu dál dává.

Nedávno už jsem to nevydržela a řekla nahlas, co si myslím. „Lindo, nemáš pocit, že už je na to Ondra velký?" zeptala jsem se. „To si nemyslím. Některé maminky kojí i pětileté děti. Nemá mu to jak uškodit," vysvětlila mi. Nebylo na to co říct. Nejhorší na tom je, že Ondru nakojí klidně i na veřejnosti.

Třeba při nedávném nakupování v zahradnictví jsem se málem propadla hanbou. Stáli jsme frontu na kasu, když přiběhl Ondra. „Mami, prso," hulákal. Linda automaticky povytáhla tričko, skrčila se a nechala malého Ondru sát. Lidé ve frontě si ťukali na čelo. A já také. Bylo mi stydno, protože to vypadalo víc než divně.

Absolutně s tím nesouhlasím

Promluvila jsem si o tom se synem, ale ten mi rovnou řekl, že do toho Lindě nechce kecat. „Hele, ona je máma. Tak snad ví, co dělá," odbyl mě. A já si nemůžu pomoci, prostě mi to přijde divné. Ondra mluví, má zuby, jí normální jídlo a pak jde a pije mateřské mléko? Už jenom když na to pomyslím, tak se za to stydím.

Když bude mít Linda mléko další dva roky, tak ho taky bude kojit? Co si o tom myslíte? Jsem divná já, nebo ona?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články