Zora (25): Přítel se zlobí, že nechci jít na potrat. Prý mu to zničí celý život

Zora (25): Přítel se zlobí, že nechci jít na potrat. Prý mu to zničí celý život
Zdroj: Freepik

Zora nečekaně otěhotněla s novým přítelem. Přestože si Jonáš přeje, aby šla na potrat, ona to zatím odmítla. Na miminko se opravdu moc těšila. Jenže teď o tom začíná pochybovat. Opravdu se chce stát matkou?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 04. 2022 12:00

S Jonášem (27) chodím opravdu krátce, seznámili jsme se před necelými pěti měsíci. Nebyla to žádná velká láska. Neplánovali jsme společnou budoucnost, chtěli jsme si prostě užívat. To se teď ale změní.

Doktor mi potvrdil těhotenství

Bylo to jako blesk z čistého nebe. Udělala jsem si těhotenský test a zjistila, že jsem těhotná. Nemohla jsem tomu uvěřit. „Vždyť jsme si s Jonášem dávali pozor, jak je to možné?" neustále se mi honilo hlavou. Kde jsme udělali chybu? Nedokázala jsem si představit, jak bych se mohla starat o malého človíčka. Na začátku jsem byla přesvědčená, že půjdu na potrat. Ale jen jsem byla poprvé u gynekologa, změnila jsem názor.

Uviděla jsem na ultrazvuku šmouhy, o kterých mi doktor řekl, že jsou moje dítě, a hned jsem přemýšlela jinak. Tohle jsme dokázali stvořit? Byla jsem z toho naměkko. A ještě v tu chvíli jsem našemu nenarozenému dítěti slíbila, že se o něj postarám. A udělám vše proto, aby mělo co nejkrásnější život.

Přítel měl velké plány

Chyběla jen jedna věc - jak to oznámit Jonášovi. Věděla jsem, že z toho nebude nijak nadšený, ale doufala jsem, že moje rozhodnutí podpoří. To jsem se ale zmýlila. Už od začátku našeho vztahu Jonáš básní o cestě, kterou chce podniknout se svými kamarády.

Měli v plánu odjet do Nepálu, chtěli tam jít na trek. Byla by to dlouhá cesta trvající nejméně měsíc. Měla být i dost fyzicky náročná. Proto na ni trénoval, chodil například pravidelně běhat, aby získal pořádnou fyzičku. Plánovaná cesta byla pro něj vším.

Moje těhotenství nepřijal dobře

Proto jsem si říkala, že nebude lehké mu to povědět. A měla jsem pravdu. Budu tě podporovat," řekl mi Jonáš, když jsem mu novinku oznámila. Byla jsem na chvíli ráda, že jsem se v něm zmýlila, ale moje radost netrvala dlouho. „Potrat bude nejlepším řešením," dodal. Když jsem mu vysvětlila, že na potrat nechci, změnil se a začal na mě řvát.

„To mi chceš zničit celý život? Proč mi to děláš, všechny moje sny půjdou stranou. Budu muset upustit od cesty do Nepálu. Tohle ti nikdy neodpustím," řekl mi na rovinu. Teď se bojím, že to myslel vážně a začínám značně pochybovat o svém rozhodnutí miminko si nechat .

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články