Lenka (52): Dcera mi ve třetím ročníku oznámila, že je těhotná a na dítě bude sama

Lenka (52): Dcera mi ve třetím ročníku oznámila, že je těhotná a na dítě bude sama
Zdroj: Freepik

Nečekaná těhotenství, především v mladém věku, mohou být náročná. Člověk si život naplánuje, ale osud pro něj připravil jinou cestu. Dcera paní Lenky nedávno přišla s tím, že je těhotná. Je to opravdu špatná zpráva?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 22. 06. 2022 07:00

Mé dceři Anetě je dvacet dva let. Je to úžasná mladá žena, maturitu zvládla levou zadní, a když nám doma oznámila, že chce jít studovat vysokou školu, dmula jsem se pýchou.

Dcera nastoupila na vysokou školu

Studium ji opravdu hodně bavilo a já byla ráda, že dělá něco, co ji zajímá. A navíc díky tomu bude moct v budoucnu získat dobrou práci. Prvními dvěma ročníky prošla hladce. Neopakovala žádné zkoušky, dokonce stihla chodit i na brigádu. Nemohla jsem být víc šťastná.

Na konci třetího ročníku, v průběhu dokončování bakaláře, ale přišla s nečekanou novinkou. „Jsem těhotná," oznámila nám z ničeho nic. Byli jsme s manželem oba překvapení, nikdo z nás netušil, že s někým chodí. Proto jsem se hned zajímala o to, kdo je otec dítěte.

Otec dítěte je neznámý

„Ten neexistuje, nechce mít se mnou ani s dítětem nic společného. Vymazal nás ze svého života," šokovala nás. „Vím, že mi řeknete, že jsem asi blbá, když si dítě chci nechat. Ale já jinou možnost nevidím, na potrat jít nechci,“ dodala. Nenaléhali jsme, aby nám dala další informace. Bylo vidět, že na to není vhodná doba.

Sama za mnou nedávno přišla a měla hromadu otázek. „Chtěla bych dál studovat. Vím, že to bude náročné, ale já prostě věřím, že to zvládnu i s miminkem,“ řekla mi. Bylo jasné, že ve skrytu duše ode mě čeká pomoc.

Budeme jí pomáhat

„Neboj se, všechno to zvládneš. My ti s tátou budeme pomáhat. Kdykoliv budeš potřebovat hlídání, jsme tu pro tebe. A finančně tě taky zajistíme," odpověděla jsem jí. Na Anetě bylo hned vidět, že jí ze srdce spadl velký kámen. Já si ale nejsem jistá, jak to všechno chce zvládnout.

Ráda jí budu pomáhat, ale také musím chodit do práce. Nevím vlastně, jak to bude. Přesto jí přeji, aby si dítětem nezkazila život. Když nadaná mladá studentka otěhotní a otec dítěte o ni nemá zájem, nezní to moc dobře. Ale teď není čas na litování, společně to zvládneme.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články