Valdemar (38): Manželka si přeje ještě třetí dítě. Nedochází jí, že na to nemáme

Valdemar (38): Manželka si přeje ještě třetí dítě. Nedochází jí, že na to nemáme
Zdroj: Freepik

Mít dítě je poměrně nákladná záležitost. Jen plínky stojí majlant, a s věkem navíc náklady rostou. Přidají se kroužky, školy v přírodě a spousta jiných výdajů. Valdemar s manželkou mají již děti dvě a Valdemarovi přijde, že je to tak akorát. Jeho manželka má ale na věc jiný názor.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 28. 08. 2022 10:00

S Kateřinou (35) jsme svoji deset let. Za tu dobu se nám narodily dvě děti. Staršímu Lukášovi je devět let, mladší Matouš půjde po prázdninách do první třídy.

Dvě děti mi bohatě stačí

Pro mě jsou dvě děti tak akorát. Je to ten správný počet. Například se vejdeme pohodlně do auta a nemusíme nic komplikovaně řešit. Nebýt toho, že manželka před nedávnem začala mluvit o dalším dítěti, ani by mě nenapadlo uvažovat, že bychom si měli ještě jedno pořídit.

Své kluky miluju z celého srdce, je s nimi obrovská legrace a užijeme si spoustu zábavy. Učím je všechno, co mě kdysi učil můj táta, třeba vyrábět luky ze dřeva. Chodíme spolu každý víkend na výlety, někdy i přespíme po širákem. Snažím se jim připravit krásné dětství, přesně takové, jaké jsem měl já.

Manželka by si přála ještě holčičku

Kačka ale před nedávnem přišla s pro mě nečekaným nápadem. Přála by si další dítě. Kluky zrovna hlídali moji rodiče a my měli konečně chvilku jen pro sebe. „Co bys řekl tomu, kdybychom si pořídili třetí dítě? Já bych si moc přála holčičku. Mám zatím doma dva raubíře a tebe. Někdy je to s vámi náročné,“ řekla mi.

Nebyl jsem v tu chvíli schopný vymyslet, co jí na to říct. Nechtěl jsem ji hned zklamat, že řeknu rázné ne. „Musím si to promyslet. Je to docela zásadní rozhodnutí a nevím, jestli bychom to teď zvládli,“ vybruslil jsem z nepříjemné situace.

Nevím, jak to vyřešit, abych manželku neranil

Teď po mně ale Kačka žádá jasnou odpověď a já nevím, jak jí opatrně říct, že třetí dítě není dobrý nápad. Nechci ji ranit, protože ji mám opravdu rád a vím, jak po třetím dítěti touží. Na druhé straně si nemyslím, že teď je na to vhodná doba. Nemám zas tak dobrou práci, ani Kačka nevydělává moc peněz a dítě je opravdu drahá záležitost.

Kromě jiných věcí bychom si museli pořídit větší auto, kam bychom se všichni naskládali. Také náš byt je malý a opravdu netuším, jak by se tam dva dospělí a tři děti pohodlně vlezli. Je spoustu věcí, které mi naznačují, že třetí dítě je špatný nápad. Nevím jen, jestli je uzná i Kačka.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články