Prokop (50): Snažím se manželce vysvětlit, že mi její milenec nevadí. Také totiž nejsem bez viny

Prokop (50): Snažím se manželce vysvětlit, že mi její milenec nevadí. Také totiž nejsem bez viny
Zdroj: Unsplash

Prokopova žena Bára se přiznala, že má milence a chce rozvod. On s tím nesouhlasí. Také má roky milenku, ale o rozvod nikdy nepožádal. Snaží se teď Báru přimět, aby si oba nechali své bokovky, ale na stáří byli spolu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 14. 08. 2022 07:00

Manželka mi oznámila, že má milence a odchází. Rád bych jí vysvětlil, že můžeme být i nadále spolu. Také mám roky poměr. Ale není to pro mě důvod, abych po víc jak dvaceti letech opustil jinak spokojené manželství.

Žena mi oznámila, že má milence a chce rozvod

Určitě nejsem jediný muž na světě, který si během manželství našel milenku. S Bárou (45) žiji spokojený život víc jak dvacet pět let. Máme spolu dceru Evelínu (20), která se od nás před časem odstěhovala. Když jí bylo deset, našel jsem si milenku Valérii. Je o deset let mladší. Její úloha v mém životě je jasná.

Dokazuje mi, že jsem chlap a utáhnu dvě ženský najednou. Bára na ni nikdy nepřišla. Dělal jsem všechno pro to, aby můj poměr zůstal utajený. Manželka teď ale zamíchala kartami. Dcera nám před měsícem oznámila, že se stěhuje. Oba jsme pro to měli pochopení. Chce se osamostatnit a vést si život podle sebe. Navíc má tři roky přítele a rádi by žili spolu.

Bára této situace využila a řekla mi o svém milenci. Jednou u večeře prozradila, jak se věci mají. „Chci se nechat rozvéstNěkoho mám. A teď, když je Evelína pryč, není důvod zůstávat," oznámila mi. „Někoho máš?" nadhodil jsem opatrně. „Ano, mám už dva roky milence. A chci být s ním," řekla odhodlaně.

Chci, abychom si udrželi bokovky i manželství

„To přeci neznamená, že se musíme hned rozvádětTaky mám jedno tajemství," pustil jsem se na tenký led. „Jo? A jaké, prosím tě?" přimhouřila oči. „I já mám roky milenku. A nikdy jsem o rozvod nepožádal," přiznal jsem se. „Já to věděla!" vyjekla. „Nic jsi nevěděla. To lžeš," řekl jsem nevzrušeně.

Bára začala vyvádět, co jsem to za člověka a urážka střídala výčitku. „Jen se nečerti. Máš na hlavě stejné máslo jako já," uklidňoval jsem ji. „Teď mám ještě větší důvod k rozvodu," bouchla do stolu. „To si myslíš teď. Já bych na to netlačil. Vždyť to přeci ničemu nevadí. A až nás milenci opustí, kdo nám zůstane?" nadhodil jsem myšlenku.

„Mě Pepa neopustí," tvrdila. „Teď, když oba známe pravdu, můžeme uzavřít dohodu," navrhnul jsem. „Dohodu? A jakou, prosím tě?" vykulila oči. „Dál budeme udržovat milenecké poměry, ale zůstaneme spolu. Chtěli jsme spolu strávit stáří, ne?" připomněl jsem starý slib. Bára si vzala čas na rozmyšlenou.

Stáří nechci strávit s milenkou, ale s manželkou

Jsem rád, že to hned nezavrhla. Nechci, abychom se rozvedli. Mám Báru rád. A to, že mám milenku, na tom nic nezmění. Viktorii nemiluji, je jen jakýmsi zpestřením. Rád se k Báře vracím. Umí udělat domov domovem. I když tvrdí, že už mě nemiluje, má mě ráda. Vím to. Máme za sebou roky spokojeného manželství.

S milenkou to může fungovat ještě rok nebo dva, než si najde někoho mladšího. To samé se stane Báře. Až ten den nastane, chci, abychom měli jeden druhého. Věřím, že se nakonec rozhodně správně a my stáří strávíme spolu. Jednou jsme si to slíbili, tak bychom to měli splnit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články