Verča (42): Netušila jsem, že zaměstnávám manželovu milenku. Ale raději si nechám ji než toho troubu

Verča (42): Netušila jsem, že zaměstnávám manželovu milenku. Ale raději si nechám ji než toho troubu
Zdroj: Pexels

Když Verča přijímala do salonu novou kadeřnici, netušila, komu se vlastně dívá do tváře. S Lívií si sedly pracovně i lidsky. Měly společného víc, než obě tušily. Když prasklo, že je Lívie milenkou Verčina manžela, byly v šoku obě. Zatímco Lívie zůstává, s manželem není nic jisté.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 08. 2022 13:00

Přijdu si jako ve špatném filmu! Přijala jsem k sobě do salonu šikovnou kadeřnici. Ani ve snu mě nenapadlo, že je to manželova milenka. Každopádně ji nevyhodím, její šikovné ruce potřebuji.

Přijala jsem do salonu novou kadeřnici

Když moje dlouholetá spolupracovnice odešla jinam, musela jsem rychle sehnat náhradu. Podala jsem si inzerát a doufala, že se ozve někdo šikovný. Proběhlo pár pohovorů, než jsem našla tu pravou kadeřnici. Lívie (32) se mi líbila už ve dveřích. Proudila v ní divoká krev už od pohledu. Prošla i všemi zatěžkávacími testy.

Byla jsem pyšná na to, že jsme si plácly. Cítila jsem, že mi pomůže salon posunout zase dopředu. A nemýlila jsem se. Měla svěží pohled, věděla, co je trendy a přilákala k nám mnoho nových zákaznic. Dokonce měla i kurz kosmetičky, takže jsme naše služby mohly rozšířit. Ke všemu jsme si i rozuměly. Troufám si říct, že vztah zaměstnankyně a šéfové se změnil na počínající přátelství.

Po čase jsme se jedna druhé začaly opatrně svěřovat. Lívie mi řekla, že má staršího muže, se kterým je šťastná. Když řekla jeho jméno, smála jsem se, že se jmenuje stejně jako můj manžel. Já jí o tom svém také vyprávěla. Postěžovala jsem si, že poslední dobou není moc doma. Utěšovala mě jako opravdová kamarádka.

Nová kadeřnice je milenkou mého muže

Až dnes mi dochází, proč se manžel tvářil tak nejistě, když jsem mu o Lívii vyprávěla. Jen zaraženě seděl a ani nedutal. Mělo mě to trknout. S Lívií jsme občas zašly na kávu, kde mě přemluvila k extravagantnímu účesu. Ta holka na mě měla skvělý vliv. Jako kdybych omládla o deset let. Z krásného snu mě probudila realita.

Jednou odpoledne spěchala Lívie na rande a kleklo jí auto. Na hodinu jsme zavřely salon a já ji odvezla. Když vystupovala z auta, houkla na mě: „Hele, támhle sedí." A ukázala do kavárny. Krve by se ve mně nedořezal. Z kavárny vesele mával můj manžel. „Petře?" pronesla jsem nevěřícně a vystoupila z auta. Manželovi v tu chvíli ztuhnul úsměv.

„Ty ho znáš?" divila se Lívie. „Víc než si myslíš. Je to můj manžel," těžce jsem polkla. „Petr? On je tvůj manžel?" zůstala stát s otevřenou pusou. Nastala trapná situace. „Jdi za ním. Vracím se do salonu," pronesla jsem naštvaně a odjela. Ten den už jsem neotevřela. Všechny zákaznice jsem zrušila a do večera brečela v šatně. Když jsem si to postupně poskládala, mozaika byla celá.

Kadeřnice zůstává, ještě uvidím, co bude s manželem

Když jsem večer přišla domů, Petr seděl s květinami v kuchyni. „Já ti to vysvětlím..." začal. „Nechci nic slyšet," odsekla jsem. „Lívie je šikovná a nechci o ni přijít," štěkla jsem ve dveřích. Vůbec jsem to neměla promyšlené. Zkrátka jsem něco takového absolutně nečekala. Lívie druhý den přišla a taktéž chtěla vysvětlovat. Ona je v tom nevinně. To Petr! Ten se zapomněl zmínit, že je ženatý...

Lívie u mě dál pracuje. Na nic se neptám a čekám, co bude. Snažím se tvářit, že se nic nestalo. Možná začnu jednat, až mi to pořádně dojde. Teď ale měnit nic nechci. Salon krásně šlape, a to díky milence mého manžela. Ach jo, proč se to muselo stát zrovna mě?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články