Bohumila (60): Když jsme si konečně splnili sen, manžel náhle zemřel. Přišel mi ale říct, že je pořád se mnou

Bohumila (60): Když jsme si konečně splnili sen, manžel náhle zemřel. Přišel mi ale říct, že je pořád se mnou
Zdroj: Pexels

Bohumila měla na stáří hezký plán. S manželem Mirkem se chtěli přestěhovat do malého domečku. Když k tomu konečně došlo, Mirek náhle zemřel. Bohumila zůstala zcela sama. Pak se stalo něco neuvěřitelného, Mirek se vrátil. A požádal ji, aby se do domečku odstěhovala. Prý tam nebude sama.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 07. 2022 16:00

S manželem Mirkem jsme byli akorát v procesu stěhování, když náhle zemřel. Několik dní po jeho smrti jsem v bytě ještě zůstala. A právě během tohoto období, jsem zažívala podivné vibrace. Nejprve jsem se toho bála. Pak se ale ukázalo, že je to právě Mirek, který mi o sobě dává vědět.

Manžel náhle zemřel

Měli jsme s manželem v plánu, že si na stáří koupíme menší domeček. Náš sen se splnil a my se těšili, jak dožijeme na venkově. Na to už bohužel nedošlo. Jedno odpoledne, když byl Mirek doma sám, měl srdeční příhodu. Našla jsem ho již bez známek života. Ležel na zemi a nedýchal. Neumíte si představit, jak mi bylo.

Všude kolem něj byly krabice s věcmi. Za pár dní jsme se totiž měli stěhovat do nového. Smrt blízké osoby je obrovskou ránou. Potřebovala jsem čas na to, abych si promyslela, co bude dál. Najednou se mi do toho domečku nechtělo. Představa, že v něm žiji sama, mě moc nelákala.

Cítila jsem zvláštní vibrace

Po uspořádání pohřbu jsem si dala ještě týden, než jsem byt definitivně opustila. Jeden večer, kdy jsem ležela na sedačce a přemítala o životě brouka, jsem kolem sebe ucítila vibrace. Jako kdyby někde ležel mobilní telefon a zběsile vibroval. Rozházela jsem krabice a snažila se najít původ vibrací.

Pak mi došlo, že je to vlastně nesmysl. Svůj telefon jsem měla vedle sebe a ten Mirkův byl vypnutý. Znovu jsem ulehla na sedačku, ale ne na dlouho. Vibrace se najednou ozvaly ze zdí. Byly všude! Byly tak silné, až jsem měla pocit, že vibruje celý byt. „Dost!" zařvala jsem zoufale a s pláčem se skácela k zemi. „Už dost," zašeptala jsem.

Zesnulý manžel je pořád se mnou

„To jsem já," ozvalo se. „Moc mě mrzí, že jsem tě tady nechal," dodal hlas a já v něm poznala manžela. Zvedla jsem hlavu a začala ho hledat. V ten moment jsem to ucítila. Byl všude. On byl ta vibrace. Cítila jsem ho ve svých vlasech, i jak mě líbá na tvář. „Mirku, moc mi chybíš..." hlesla jsem.

„Odstěhuj se do domečku, budu tam s tebou," zaznělo pokojem. Mirek se odmlčel, ale bytem se tiše rozezněla naše píseň Kdepak ty ptáčku hnízdo máš. Usedla jsem na zem a broukala si melodii. Jak píseň končila, vibrace také slábly, až zcela utichly.

Během dvou dnů jsem dobalila věci a vydala se do nového domu. Už první noc jsem ucítila ty vibrace znovu. Mirek je skutečně stále se mnou. Jsou týdny, kdy necítím nic, ale pak zase přijde. Je to jiné. Nevidím jeho tvář, nemůžu ho pohladit. Ovšem vědomí, že jeho já je někde tady, mi musí stačit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články