Monika (39): Odpouštím nevěru za nevěrou, můj manžel už se prostě nezmění. A já nemám sílu odejít

Monika (39): Odpouštím nevěru za nevěrou, můj manžel už se prostě nezmění. A já nemám sílu odejít
Zdroj: Freepik

Monika udělala velkou chybu. Manželovi po první nevěře odpustila a věřila, že už to neudělá. Jenže on ji podvádí dál. Mají spolu dvě děti a dům. Monika ví, že si ji tím vlastně pojistil. Teď už od něj odejít nemůže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 02. 2023 07:00

O tom, že mě manžel podvádí, jsem věděla už po třech letech vztahu. Místo toho, abych tehdy odešla, tak jsem naivně zůstala. S vírou, že dodrží svůj slib a už to nikdy neudělá. Tomáš (43) mě však podvádí dál. A já mu to vždycky odpustím. Vím, že bych měla odejít, ale bojím se, že to pak sama nezvládnu.

Manžel mě podvádí

První Tomášova nevěra praskla, když jsme slavily tři roky vztahu. Vyspal se se svojí kolegyní a nazýval to úletem. „Už se to nikdy nebude opakovat. Nechal jsem se unést," sypal si popel na hlavu. „Miluji jen tebe," dušoval se. Prosil pomalu na kolenou, abych mu odpustila. A co jsem já husa udělala? Odpustila mu...

Ještě jsem mu dokonce skočila na lep, když mě pár měsíců poté požádal o ruku. Dobře to měl vymyšlené. Zaháčkoval si mě a já se ocitla v pasti. Dva roky sekal latinu a já mu vážně věřila. Poté jsem pojala další podezření. Už nešlo o kolegyni v práci, ale o cizí ženskou z baru. Nakonec ho prozradil náš společný kamarád.

Tehdy jsem měla sílu odejít, ale neudělala jsem to. Zjistila jsem totiž, že jsem těhotná. Pro něj to bylo jasné znamení, že musím zůstat. Opět nasliboval hory doly. Hrál na city, že budeme přeci rodina, tak to nemohu zničit. Ještě se vlastně snažil případný rozvod hodit na mě. Takže jsem mu zase odpustila a věřila v nový začátek.

Nevěry jsem mu vždy odpouštěla

Když se narodila dcera Eliška (10), vypadalo to, že je všechno naprosto v pořádku. Tomáš doma pomáhal, vydělával peníze a byl zodpovědný manžel. Skvěle maskoval svůj nový milenecký poměr s mladičkou recepční. Trvalo mi, než jsem to zjistila. Když to prasklo, Tomáš zase sliboval a citově mě vydíral.

Odpustit mu bylo těžší a těžší. Tolik nevěr zkrátka vztah nabourá, ať chcete nebo ne. Nejenom, že podváděl mě, ale vlastně i Elišku. Když jí byly čtyři roky, dokonce jsem Tomáše s tou ženskou viděla. Jakmile jsem to spatřila na vlastní oči, uvědomila jsem si, co se děje. Tehdy jsem se rozhodla, že musím odejít.

Tomáš mě ale zase uprosil. Jeho sliby ohledně skvělé budoucnosti nabývaly na intenzitě. A tak místo toho, abych sháněla právníka, nechala jsem se přemluvit ke koupi rodinného domu. To byla další jeho pojistka. Uvrtal mě do domu, který jsem si vždycky přála. A do toho se nám narodilo druhé dítě.

Na odchod je příliš pozdě

Tomáš už svoje poměry ani nezastírá. Sice o nich nahlas nemluvíme, ale oba víme, co dělá. Vzhledem k tomu, jak dlouho jsem mu odpouštěla, už nic nezměním. Jediné, co mohu udělat, je, vzít děti a odejít. Teď je to ale podstatně složitější. Doba je těžká. Nevydělávám tolik, abych nás sama uživila. Bojím se, že už nemám na výběr.

Podle Tomáše mám všechno a nic mi nechybí. Vlastně mi odchod zakazuje. On ale nechápe, že ve skutečnosti nechci peníze a dům. Chci jeho věrnost a lásku. Chci vědět, že mě respektuje jako ženu a manželku. Podle všeho to ale pro něj nemá hodnotu. Dokonce mi řekl, že jiné ženy ke svému životu potřebuje. Miluje však jenom mě. Zní to jako ohraná píseň, kterou bych ráda vypnula a už ji nikdy neslyšela. Jsem srab, který se neumí porvat za své štěstí. Už je zkrátka pozdě...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články