Alena (50): Z chytrého telefonu jsem měla hlavu v pejru. Nakonec mi do života přinesl lásku

Alena (50): Z chytrého telefonu jsem měla hlavu v pejru. Nakonec mi do života přinesl lásku
Zdroj: Freepik

Paní Alena dostala před dvěma lety nový telefon. Jako žena nepolíbená moderními technologiemi z toho nebyla moc nadšená. Vůbec s ním neuměla pracovat. Jednou dokonce popletla při přepisování kontaktu dvě čísla. Právě to jí ale přineslo štěstí v podobě nového muže.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 01. 2023 07:00

Když jsem od sestry dostala nový chytrý telefon, radost jsem hledala jen těžko. Dnešní doba je na mě příliš moderní a já s ní neumím držet krok. Telefon jsem se pomalu bála chytit do ruky, protože mi to přišlo příliš složité. Nakonec jsem právě díky němu našla novou lásku.

Rodina mi pořídila chytrý telefon

Byla jsem poslední z rodiny, kdo vlastnil starý dobrý tlačítkový telefon. Kvůli tomu jsem se stala terčem posměchu. Syn Matěj (18) si ze mě v jednom kuse utahoval. „Mami, ten telefon je jak z pravěku, už si pořiď novej," říkal mi a kroutil očima. Já na svém starém pádle, jak tomu syn říkával, neviděla nic špatného.

Uznávám, že mě sem tam zazlobil. Displej občas vynechával, nebo se z ničeho nic sám vypnul. Ani tak jsem neuvažovala o koupi nového a už vůbec ne chytrého telefonu. Moje sestra Magda (47) ale využila, že se blížily Vánoce. Se zbytkem rodiny dala dohromady peníze a pořídili mi nový telefon. A rovnou ten chytrý.

Všichni snad čekali, že nad telefonem budu jásat. Já cítila spíše obavy a strach z toho, jak se taková věc vůbec ovládá. Matěj se hned ujal role učitele a zasvětil mě do světa moderní technologie. Úkol to byl nelehký, protože mi to s ním nešlo. „Mami, ty jsi nemožná, fakt," nadával u toho. Nakonec jsem nebyla jediná, kdo byl z toho telefonu nešťastný.

Vytočila jsem špatné číslo

Když jsem nemusela, s telefonem jsem nemanipulovala. Stačilo mi umět zvednout hovor a poslat krátkou zprávu. Horší to bylo, když jsem měla něco vyhledat na internetu nebo si uložit nový telefonní kontakt. Kdo by to byl řekl, ale právě to mi přineslo štěstí.

Kolegyně v práci mi chtěla dát číslo na švadlenu, kterou jsem tak nutně sháněla. Číslo mi napsala na papírek. Mým úkolem bylo číslo naťukat a následně vytočit. Kupodivu mi na to stačily jen dva pokusy. Nadšeně jsem číslo vytočila, ale k mému překvapení, to zvedl muž. „Haló?" ozvalo se na druhé straně. „Dobrý den, tady Černá. Sháním paní Květu, švadlenu," řekla jsem nesměle.

„Tak to bude omyl, tady Karel, truhlář," zasmál se muž. „Aha, tak to bude asi vážně omyl, nezlobte se," špitla jsem a s omluvou ukončila hovor. Podívala jsem se na papírek a zjistila, že jsem přehodila dvě poslední čísla. Pokusila jsem se tedy vyťukat správné číslo. K mému štěstí jsem znovu vytočila pana Karla...

Chytrý telefon mi našel nového muže

Ten se smál tak, až mě vlastně také rozesmál. Takhle se to opakovalo ještě dvakrát, než jsem číslo správně opsala. Švadlenu jsem sehnala a navíc mám i novou lásku. Karel mi ještě ten večer napsal zprávu. Přiznal se, že se mu líbil můj hlas. Bylo to od něj milé. Sice musel na moji odpověď čekat skoro půl hodiny, ale vynasnažila jsem se něco napsat.

Po pár dalších hovorech jsme se nakonec ze zvědavosti setkali. Karel je muž mého věku, který žil ještě do nedávna sám. Dnes sdílíme jednu domácnost. Ten zatracený chytrý telefon mi pomohl najít novou lásku. Skoro bych řekla, že je to námět na romantický film. Už dva roky jsem zase šťastná a možná i ten telefon jednou vezmu na milost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články