Aneta (52): Tchyně se na Vánoce vážně vyznamenala. Její dary jsem vůbec nepochopila

Aneta (52): Tchyně se na Vánoce vážně vyznamenala. Její dary jsem vůbec nepochopila
Zdroj: Pixabay

Aneta má skvělého muže, kvůli kterému skousne takřka cokoliv. I jeho matku, která jí přijde trochu na hlavu. K Vánocům od ní dostali dárky, nad kterými zůstává rozum stát. Aneta si není jistá, jestli to byl žert, nebo je tchyně už opravdu mimo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 01. 2023 07:00

Víc jak deset let žiji s mužem, který je hodný a má mě rád. Jen neměl štěstí na rodiče. Jeho maminka Jaruna (70) nás nedávno naprosto šokovala svými dárky, které nám nadělila k Vánocům.

Mám naprosto bezchybného muže

Po rozvodu jsem měla vážně štěstí. Ani ne do roka jsem poznala naprosto bezchybného Karla (48). Má srdce na dlani. Po tom všem, co jsem zažila s bývalým manželem, si takového člověka nesmírně vážím. Vyrážíme spolu do společnosti, umíme se bavit. Když mu něco vadí, řekne to. Na nic si nehraje a já otevřeně říkám, že ho miluji.

Kdybych na něm měla najít nějakou chybu, budu dlouho pátrat. V mých očích je dokonalý. To samé už se ale nedá říct o jeho matce Jaruně. Vzhledem k tomu, že bydlíme na stejném pozemku, mám tu čest potkávat se s ní denně.

Beru v potaz, že je to starší osoba. Na druhou stranu si myslím, že až na pomalejší chůzi je docela v kondici. Dvakrát týdně vyráží někam na kole, chodí do knihovny, kde se snaží stále vzdělávat. Tím chci říct, že hlava jí dle mého soudu slouží, a tak nechápu, co to mělo znamenat na Vánoce.

Tchyně je podle mě trochu padlá na hlavu

Možná bych měla zmínit ještě něco. Jaruna je ten typ důchodce, který když někde vidí nějakou slevu, koupí danou věc bez ohledu na to, zda ji potřebuje. Nedávno takhle dovalila deset kilo řepy. Na otázku, co s tím bude dělat, pokrčila rameny. „Stálo to pár korun, tak jsem to vzala," pronesla vážně a my s Karlem jsme se tajně smáli.

Vadí mi na ní, že nám občas vstoupí do domu, aniž by použila zvonek. Prostě vejde do obýváku a přijde jí to v pořádku. Jenže řvěte na ni, když vám nese čerstvě upečený štrůdl. Karel se za ni vždycky omlouvá. „To víš, máma už je stará, tak se nezlob," snaží se tu trapnou situaci zahrát do autu.

A já to beru. Vím, že táta se o něj od dětství nezajímá a má jen mámu a jejího podivného přítele Bohdana (70). Teď ale k tomu, proč jsem se rozhodla podělit o svůj příběh. Jsme s Jarunou domluveni, že si na Vánoce nebudeme dávat žádné drahé dárky. Stačí maličkosti pro potěšení. Myslím si, že až do loňských Vánoc se její dárky v podobě pletených ponožek nebo starého parfému daly skousnout.

Dárky od tchyně jsem nepochopila

Jaruna s Bohdanem k nám přišli 26. prosince. V tašce nesla pár dárků, které nám hned strkala do rukou. Když jsem jako první otevřela poloprázdný sprchový gel, nevěděla jsem, co říct. Karel zase dostal už rozbalený kartáček na zuby. Jen jsme se na sebe podívali a doufali, že je to vtip. Jako druhý dárek jsem si otevřela konzervu s kukuřicí. To už mi cukaly koutky.

Karel pro změnu dostal konzervovaný hrášek. A do třetice všeho dobrého jsme každý ještě dostali zabalený cucavý bonbón. Jaruna to celé vylepšila otázkou, zda se nám dárky líbí. Karel mamku objal a poděkoval jí. Já jsem měla co dělat, protože jsem to vlastně vůbec nepochopila. Večer jsme se tomu společně zasmáli, ale vlastně doteď nevím, jestli to byl pokus o vtip, nebo to myslela vážně a už začíná být mimo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články