Klára (34): Na Vánoce se mi přihodilo pořádné faux pas. Tchyně zůstala po rozbalení dárků totálně zkoprnělá

Klára (34): Na Vánoce se mi přihodilo pořádné faux pas. Tchyně zůstala po rozbalení dárků totálně zkoprnělá
Zdroj: Freepik

To, co se na Boží hod vánoční odehrálo u tchyně, Klára hned tak nezapomene. Po dobrém obědě došlo na předávání dárků a tchyně s tchánem zažili velké překvapení...

Jan Švanda
Jan Švanda 25. 12. 2022 17:00

Vánoce jsou jednoznačně mým nejoblíbenějším svátkem. Zbožňuji vše, co k nim patří. Ať už ozdobený stromek, cukroví, kapra nebo pohádky… Každý rok trávím Štědrý den doma s manželem Martinem (36) a na Boží hod pak vyrážíme k jeho rodičům na oběd. Tradici jsme neporušili ani letos.

S tchyní a tchánem vycházím dobře

Martina jsem si vzala před šesti lety a musím říct, že s tchyní Helenou i tchánem Edou mám opravdu skvělý vztah. Často se navštěvujeme a dokážeme si dobře popovídat. Na vánoční setkání s nimi se vždy moc těším a nejinak tomu bylo i teď.

Bydlí nedaleko nás, pouhých šest zastávek městskou dopravou. Domluvili jsme se, že k nim přijdeme v pravé poledne. Vyhlédli jsme si šikovný spoj, abychom celý přesun krásně stihli, protože oni nemají rádi nedochvilnost. Helena ke všemu chystala svíčkovou a trvala na tom, abychom dorazili na čas.

Dárky jsem měla pro oba koupené už od října. Heleně jsem pořídila také epilátor a Edovi zase holící strojek, který si moc přál. Balení dárků ale zrovna nemusím a tentokrát jsem to navíc nechala až na poslední chvíli, což se ukázalo jako veliká chyba. Bylo už jedenáct hodin a já neměla zabalenou ještě tak polovinu dárků. Snažila jsem se zrychlit, abychom stihli autobus. Rychle jsem na balíčky nalepila jména, vrazila je do tašky a kvaltovali jsme s Martinem na zastávku. Autobus nám neujel, ale bylo to o pověstný chlup.

Tchán byl v šoku

Uřícení jsme si sedli na sedačky a usmáli se na sebe. K Martinově rodině jsme přijeli před dvanáctou. Pochutnali jsme si na vynikající svíčkové, probrali Štědrý den a pak si řekli, že se podíváme, co nám Ježíšek zanechal pod stromečkem. Martin rozdal dárky dle určení a dali jsme se do toho.

Dostala jsem parfémy a nějaké oblečení. Měla jsem radost, ale očkem jsem nenápadně pokukovala po Heleně s Edou, jak se jim budou líbit věci od nás. První rozbalil dárek Eda a když jsem spatřila jinou krabičku, zbledla jsem! Malér byl na světě. V tom shonu jsem popletla visačky a dala tchánovi epilátor.

Nevěřícně na něj zíral a kroutil hlavou. „Ty, hele, co se s tím dělá?“ ptal se vyděšeně Heleny, která mezitím vybalila svůj "dárek". A když uviděla holící stojek, zůstala zkoprnělá. Pak Eda vybalil z další krabice určené pro něj luxusní dámskou kabelku a vedle mě sedící Martin se začal hrozně řehnit.

Tchyně si zavtipkovala

Okamžitě jsem se všem omlouvala. „To je hroznej trapas, Promiňte, popletla jsem visačky,“ sypala jsem si popel na hlavu. Všichni se v tu chvíli začali smát jako na lesy. „To byl dobrej fór, Kláro. To nemá chybu,“ utrousil Eda, jenž se z šoku vzpamatoval jako první a byl v dobré náladě.

„No, tak si všichni ještě jednou zkontrolujte dárky, jestli jsou skutečně vaše,“ vtipkovala Helena a já se červenala jako růže. Atmosféra se uvolnila, neustále jsme žertovali a vyprávěly se různé veselé příhody. Takový Boží hod jsem ještě nikdy nezažila. Příští rok si ale pro jistotu při psaní visaček dám opravdu pořádného majzla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články