Ester (43): Přistihla jsem manžela s uklízečkou. Byla jsem tak v šoku, že jsem jim zatleskala

Ester (43): Přistihla jsem manžela s uklízečkou. Byla jsem tak v šoku, že jsem jim zatleskala
Zdroj: Freepik

Ester není uklízecí typ, takže platí hospodyni, která to dělá za ni. Když manžel vybral přitažlivou Jindru, Ester na malý okamžik zažárlila. Pak si ale řekla, že to nechá být. Chyba lávky!

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 05. 2021 13:00

Nepatřím mezi ty ženy, které by doma běhaly s hadrem. Já totiž úklid nesnáším. Beru to jako ztrátu času. Manžel Roman (47) to má jinak. Jenže on zas na to pro změnu nemá čas.

Manžel vybral novou hospodyňku

Vlastníme velký dům, jehož úklid zabere klidně i čtyři hodiny. Vzhledem k tomu, že oba vyděláváme dost peněz, vždycky jsme si platili paní, která k nám chodila dvakrát týdně udělat pořádek. Ludmile bylo padesát, byla pečlivá a svědomitá. Roman na ni sice nadával, ale já s ní byla spokojená.

Pak nám jednoho dne oznámila, že už to nezvládá. Roman si chtěl tentokrát vybrat novou hospodyňku sám. Kamarád mu doporučil nějakou agenturu. Nechala jsem to tedy na něm. Hlavně, že nemusím uklízet já.

Ještě měsíc k nám Ludmila docházela, než manžel našel náhradu, jakousi Jindřišku. ,,Má skvělé reference a prý i vyžehlí, což je super, ne?“ chválil ji. Jindra měla přijít za dva dny. Nabídl se, že jí všechno vysvětlí. Byla jsem ráda, aspoň jsem tím nemusela ztrácet čas. V práci jsem toho zrovna měla požehnaně. První den Jindra uklidila celý dům a Roman na to dohlížel. Když jsem se večer vrátila, vše se blýskalo.

Byla to mladá rajcovní holka

Takhle krásně to fungovalo i nadále. Doma bylo uklizeno, někdy Jindra udělala i víc, než bylo domluveno. Já byla nadšená, Roman si také spokojeně vrněl. Chvástal se, jak dobře vybral. ,,Hlavně je lepší než Ludmila,“ slýchávala jsem často.

Pochybovat o výběru hospodyně jsem začala až jednoho dne, kdy jsem Jindru potkala ve dveřích. Spíš než jako uklízečka mi přišla oděná jako pracovnice veřejného domu. K tomu byla velmi pohledná a minimálně o dvacet let mladší než já. ,,Dobrý večer, já jsem Jindra, těší mě,“ řekla něžným hlasem. Něco jsem zakoktala a radši se rychle rozloučila.

Když se za ní zavřely dveře, šla jsem za Romanem. ,,Už chápu, proč jsi chtěl hospodyni vybírat ty,“ rýpla jsem si. ,,Co je špatně? Máš uklizeno? Máš, tak nehudruj,“ opáčil. Měl pravdu, hodila jsem to za hlavu. V duchu jsem si říkala, co by zrovna taková buchta viděla na stárnoucím Romanovi. Sama sobě jsem se smála. ,,Ta na tebe nemá, buď v klidu,“ utěšovala jsem se před zrcadlem.

Rozvod mu nedám zadarmo

Určitě znáte ty filmové scény, kdy se manželka vrátí domů v čase, kdy to nikdo nečeká, a načape manžela s jinou. Tak přesně to se mi stalo. Výpadek elektřiny ve firmě nás vyhnal z práce. Být doma už ve dvě odpoledne byla pro mě velká neznámá.

Roman měl být ještě v práci, takže mě čekalo klidné odpoledne v pohodlí domova. Jenže! Sotva jsem strčila klíče do zámku, zaslechla jsem hlasité ženské vzdychání. Vletěla jsem do obýváku jako blesk. Jindra rajtovala na manželovi, který akorát dosáhl vyvrcholení. V tu chvíli mě nenapadlo nic lepšího než jim zatleskat. Bohužel, nemá to šťastný konec.

První, co mi přišlo mysl, byl rozvod. Jenže tím se bolest utišit nedá. Takže jsem začala zbrojit. On o něj totiž Roman požádal, ale já mu chci ještě trochu zatopit!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články