Radka (34): Během pár měsíců jsem přišla o manžela i matku. Ten největší šok mě ale teprve čekal

Radka (34): Během pár měsíců jsem přišla o manžela i matku. Ten největší šok mě ale teprve čekal
Zdroj: Freepik

Mezilidské vztahy jsou někdy skutečně komplikované. Své o tom ví i Radka. Když se před nedávnem rozváděla s nevěrným manželem, doufala, že už ho nikdy neuvidí. Jenže její matka jí udělala čáru přes rozpočet.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 04. 2021 10:00

Bývalý manžel Dan (40) mě několikrát podvedl. Nejsem bohužel natolik tolerantní, abych mu to dokázala odpustit. Rozvod pro mě byl jediné východisko.

Matka mi rozvod rozmlouvala

Matka se mi to snažila do poslední chvíle rozmluvit. „Vždyť je to hodnej chlap. Dej mu ještě šanci. Kdo v životě neudělal chybu?“ prosila mě. Já ale byla pevně rozhodnutá.

Matka Dana pořád hájila. Dokonce se pokoušela vinu za krach manželství hodit na mě. „Kdyby ses mu víc věnovala, neměl by potřebu tě podvádět. Je to tvoje vina. Chudák Dan,“ vmetla mi do očí. Byla to pro mě obří facka, kterou jsem doteď nepřekousla. Matka neměla ani ponětí o tom, co se u nás doma děje, a hned dělala závěry.

Měla jsem ohromné štěstí, že jsem hned po rozvodu poznala nového muže. Lukáš byl pravým opakem Dana. Parádně jsme se k sobě hodili. Doma jsem to řekla, ještě když byl vztah čerstvý. Tak moc jsem si byla jistá, že je Lukáš ten pravý. Matčina reakce mě ovšem zaskočila. „Tak proto ses rozvedla. To ty jsi měla někoho jiného,“ uhodila na mě.

Nemělo cenu jí cokoliv vysvětlovat. Horší bylo, že nestála o to Lukáše poznat. „Nebudu se bratříčkovat s někým, kdo zavinil váš rozvod s Danem. To by mě hanba fackovala,“ odvětila. Namísto toho se začala scházet s Danem. Nejprve jen u kávičky, kde si Dan vyléval srdíčko.

Odmítla mi jít na svatbu

Matka ho pořád litovala a mě nadávala za to, že jsem opustila tak skvělého chlapa. „Tak si s ním buď sama, když jsi tak chytrá,“ vpálila jsem jí. Byl to řečnický obrat, nikoliv rozkaz. Ale matka to vzala doslova. Nějaký čas dokázala svůj poměr s Danem tajit. Jakmile se ale jednou neměli v pozoru, zahlédla jsem je na ulici, jak se líbají.

Šla jsem k nim. „Mami, to snad nemyslíš vážně! Co to děláš?“ křičela jsem na ni. Chvíli na mě nejistě koukala a pak řekla: „No co, ty jsi ho odkopla. Můžu si dělat, co chci.“ Když jsem to doma vyprávěla Lukášovi, začal pochybovat o tom, jestli chce moji matku poznat.

Za rok mě Lukáš požádal o ruku. Matku jsem na svatbě chtěla, ale sváděla jsem vnitřní boj, protože Lukáše ještě nikdy neviděla. Zkusila jsem za ní zajet a radostnou novinku jí oznámit. Mohla jsem její reakci čekat, ale i tak jsem doufala, že už dostane rozum. „Já ti na svatbu nepůjdu. Bereš si rozvraceče rodiny,“ prohlásila stroze.

Vyměnila mě za mého bývalého

Přemlouvala jsem ji skoro tři měsíce, pak jsem to vzdala. Na svatbu skutečně nepřijela. Ke mně se dostávaly zvěsti o tom, že bydlí s Danem. Od té doby jsem za matkou odmítala jezdit. Nechtěla jsem vidět svého bývalého. Měla jsem pocit, že se matka úplně zbláznila. Navíc jsem ani nevěděla, zda mi to celé nedělá na truc, nebo ho má vážně ráda.

Pak jsem zjistila, že jsem těhotná. Přemohla jsem se a znovu jela za matkou, abych jí oznámila, že bude babičkou. Otevřela mi v župánku a za ní stál polonahý Dan. „Co tu chceš?“ zeptala se ostře. „Říct ti, že budeš babička,“ odvětila jsem. Žádná radost nebo gratulace se nekonala. V tu chvíli mi došlo, že mě matka vyměnila za mého exmanžela. Za měsíc rodím. Škoda, že matka nikdy svoje vnouče neuvidí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články