Monika (26): Matka se po padesátce zbláznila, dělá věci, ze kterých se mi zvedá žaludek

Monika (26): Matka se po padesátce zbláznila, dělá věci, ze kterých se mi zvedá žaludek
Zdroj: Freepik.com

Monika se stydí za svoji matku. Ta se po padesátce rozhodla, že je čas na změnu. Začala se nevkusně oblékat a flirtovat s muži na ulici. To, že si tím ničí fungující manželství, jí uniká. A Monika netuší, jak matku zastavit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 02. 2021 06:30

Matka nedávno oslavila kulaté narozeniny. Věděla jsem, že se padesátky bojí jako čert kříže. Nečekala jsem ale, že to bude za trest pro nás všechny.

Dorazila na sraz v minisukni

Naši jsou spolu skoro dvacet let. Táta je sice o deset let starší než máma, ale pořád vitální štramák. Horší je to s matkou. Ještě donedávna se chovala úměrně svému věku. Vždycky byla štíhlá, což jí léta navenek ubíralo. Na žádné extra výstřelky si nepotrpěla. Zkrátka byla soudná.

To se ale s příchodem padesátky změnilo. I když jsou obchody a kavárny zavřené, procházky Prahou nám nikdo nezakázal. Čas od času se proto s mámou sejdeme v centru a jen tak couráme. Když jsme se sešly naposledy, spadla mi brada skoro na chodník. Matka se dostavila v botách na vysokém podpatku a minisukni. Z neznámého důvodu si navíc obarvila vlasy na lacinou blond.

Rty měla namalované rudou rtěnku, která osvítila půlku náměstí. S parfémem také nešetřila, takže kdo šel za námi, mával si rukou před obličejem, aby se vůně zbavil. Matce neunikl můj vyděšený výraz. „No co koukáš. Rozhodla jsem se, že si ještě trochu užiji,“ vysvětlila mi. Znovu jsem ji sjela pohledem odshora dolů a řekla jsem: „Mami, ale je to nevkusné. Nesluší ti to a všichni se za tebou otáčejí.

Začala koketovat s neznámým mužem

Otáčejí? Tak to je dobrá zpráva,“ zaradovala se. Vzala mě za ruku a za významného vrtění boky udělala první krok. Tolik jsem se za matku nestyděla ani v pubertě. Nešlo si prostě nevšimnout toho, s jakým opovržením na ni lidé koukají. Vypadala jako vysloužilá barová společnice, která zapomněla, kolik jí je let.

Jak jsme šly městem, ptala jsem se matky: „A táta tě viděl? Co na to říkal?“ Matka se usmála a pověděla: „Táta už je starý dědek, který tomu nerozumí. Já ještě neumírám. Zvykni si na moje nové já.“ Vytáhla z kabelky cigaretu, zaklepala na rameno muži, který stál na rohu ulice, a požádala ho, aby jí zapálil. Ten se na ni mlsně díval a matka s ním začala koketovat. Přísahám bohu, že se mi zvedal žaludek. Naši procházku jsem zkrátila na polovinu a jela jsem domů.

Doufala jsem, že se jednalo jen o nějaký úlet. Jak hluboce jsem se mýlila. Za pár dní nás čekala rodinná oslava. Babička z tátovy strany měla osmdesát pět let. Všichni jsme se chystali sejít u ní doma. Přijela jsem dřív než naši. S přípitkem se čekalo právě na ně. Když do obýváku vešla matka, měla jsem sto chutí se někam propadnout.

Výstřih jí končil až někde u pupíku

Vzala si na sebe triko, jehož výstřih končil někde u pupíku. Prsa jí neřízeně lítala sem a tam. Opět se rozhodla pro minisukni. Celá rodina na ni zůstala zírat v němém úžasu. Kdo to nesl nejhůř, byla právě babička. „Okamžitě se pořádně obleč, nebo tě tady nechci,“ křikla směrem k matce. Ta se urazila a raději odjela se slovy: „Vy mi nebudete říkat, co mám dělat.“

A od té doby to šlo doma z kopce. Táta byl pořád sám, zatímco matka courala vymóděná po městě. Mohli jsme si jen představovat, co provádí. Táta se mi svěřil, že pokud se máma neuklidní, půjdou od sebe. Je mu akorát pro ostudu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články