Natálie (44): Dort, který jsem upekla na zakázku, odhalil nevěru mého manžela

Natálie (44): Dort, který jsem upekla na zakázku, odhalil nevěru mého manžela
Zdroj: Freepik

Natálie měla jako hobby pečení dortů. Když jí jednou přišla nabídka, aby upekla třípatrový dort pro malého chlapce, brala to jako výzvu. Netušila však, že se díky tomu dozví, že její manžel žije dvojí život.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 04. 2021 14:00

Když jsem byla malá, přála jsem si pracovat v cukrárně. Konkrétně jsem chtěla péct dorty. Nakonec to nebyla moje hlavní obživa, ale koníček.

Osudová objednávka dortu

Vždycky, když jsem nějaký dort upekla, bylo téměř povinností to sdílet na sociální síti. Chtěla jsem slyšet chválu, ale i nalákat nové klienty. Při své práci jsem stihla upéci tak tři dorty týdně. Dělala jsem to s láskou, byl to můj druh odpočinku.

Manžel Ctirad (47) mě nabádal, abych sekla s prací a šla se tím živit. Toho jsem se přece jen bála, konkurence byla docela velká. Mně stačilo, že si sem tam někdo dort objedná. Jednou mi přišla zpráva od neznámé ženy. Toužila po třípatrovém dortu pro pětiletého syna Marka. Měla specifické požadavky a byla nebývale náročná. Brala jsem to jako výzvu, takže jsem na to přistoupila.

Byla jsem z toho docela nervózní, protože nešlo o klasický dort s marcipánem. Kreslila jsem si vedle na papír, jak nejlépe vytvořit jméno oslavence. Jednou šel Ctirad kolem, a když uviděl nápis „Marek 5“, velmi se zarazil. „Pro koho ten dort je?“ zeptal se. „Ozvala se mi jedna maminka, chce velký dort pro syna, takže na tom makám,“ odvětila jsem.

Chtěla, abych jí dort dovezla

Tehdy mi nic nedocházelo. Když si zpětně vybavím manželův vystrašený pohled, je mi leccos jasné. Blížila jsem se do finále. Několikrát jsem žadatelce posílala návrhy a typy náplní, než byl dort hotový. Původně jsme byly domluvené, že si ho vyzvedne u nás doma. Ten den volala, že jí do toho něco vlezlo. „Mohla byste mi ho, prosím, zavézt? I za to zaplatím,“ požádala mě.

Manžel nebyl doma, takže na mně bylo dovézt jí dort a vyzvednout dceru ze školy. Měla jsem možnost to skloubit, takže jsem jí vyšla vstříc. Koneckonců nebydlela od nás daleko. Nejprve jsem jela k ní a pak pro dceru. Když jsem parkovala, myslela jsem, že jsem poblíž zahlédla stát manželovo auto. Tlačil mě ale čas, takže jsem to nechala být.

Našla jsem vchod do jejího domu a zazvonila. Bzučákem mě pustila nahoru. Když mi přišla otevřít, sevřel se mi zničehonic žaludek. „Dobrý den, vezu vám ten dort,“ špitla jsem u dveří. Otevřela obří krabici a vytáhla dort ven. „Ten je úžasný! Opravdu máte šikovné ruce,“ řekla. Pak se otočila a zavolala do chodby: „Miláčku, pojď sem!

Našla jsem u ní svého manžela

Přišel Ctirad oblečený v domácím oděvu. Když mě uviděl, bylo znát, že si nepřeje nic jiného než zmizet. Já jsem se nervózně zeptala: „Co tu děláš? Proč máš na sobě tepláky?“ Lapal po dechu. Do toho vstoupila moje zákaznice. „Vy dva se znáte?“ ptala se udiveně. „Ano. Váš miláček je totiž můj manžel!“ pronesla jsem. Ženě zmizel úsměv z tváře. „Ty jsi ženatý?“ otočila se na něj.

Vzala jsem jí dort z ruky a celý tak, jak byl, jsem ho vzteky hodila Ctiradovi do obličeje. „Domů už se nevracej!“ zakřičela jsem. Otočila jsem se na podpatku a utíkala s pláčem pryč. Z dálky jsem jen slyšela, jak ta žena prohlásila: „Sbal si svoje saky paky a vypadni!“ Usedla jsem do auta a zoufale brečela. Dvacet let manželství je pryč. Ani nechci vědět, jak dlouho nás obě Ctirad vodil za nos.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články