Magda (42): Nový přítel kupuje vánoční dárky jen pro vlastní dítě. Svého syna prý mám obdarovat sama

Magda (42): Nový přítel kupuje vánoční dárky jen pro vlastní dítě. Svého syna prý mám obdarovat sama
Zdroj: Freepik

Magda má letošní Vánoce prožít s novým přítelem a jeho synem. Těšila se jen do chvíle, než se Jarda pochlubil, jaké dárky má pro svého syna. Když se zeptala, co koupil jejímu synovi, dostala studenou sprchu. Jarda se totiž rozhodl obdarovat jen toho svého...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 11. 2022 07:00

Letos mě čekají Vánoce s novým partnerem Jardou (45) a jeho synem Lukášem (13). Těším se a bojím zároveň. Ještě donedávna jsem věřila, že to bude všechno v pohodě. Pak Jarda začal kupovat vánoční dárky. A bohužel jen pro svého syna. Toho svého si mám prý obstarat sama. Jak tedy máme tvořit rodinu, když se k tomu staví takto?

Našla jsem si muže, který je na tom stejně jako já

S bývalým manželem jsme se před lety rozvedli a myslím, že to bylo správné řešení. Díky bohu spolu i tak umíme mluvit a není mezi námi zle. On si už rok po rozvodu našel novou paní. A jak se zdá, je s ní šťastný. Já s novým vztahem otálela. I když už jsem v manželství nebyla šťastná, nové lásky jsem se bála. Znáte to, jednou jste se spálili, podruhé se bojíte.

Nakonec ale došlo i na mě a já se v lednu tohoto roku dala dohromady s Jardou. Je také rozvedený a má syna ve střídavé péči. Naši kluci jsou skoro stejně staří. Mému Kubovi bude v únoru jedenáct let. Jardův syn je o dva roky starší. I když Lukáš má občas tendence se nad Kubou povyšovat, myslím, že si docela rozumí.

Během celého roku jsme se snažili sem tam vyrazit někam společně. Oba kluci mají rádi návštěvy starých hradů a zámků. Takže na to se dali vždycky utáhnout. Někdy jsme si zašli na bowling nebo do kina. Musím říct, že jsem si velmi rychle zase připadala jako člen větší rodiny.

Přítel kupuje dárky jen pro svého syna

Jarda se k nám částečně nastěhoval. Někdy se stane, že třeba dva dny v týdnu přespí ve svém bytě, ale jinak jsme u nás. Ať syna má, nebo ne. Měla jsem za to, že vztah je vážný a hlavně se nám rýsuje společná budoucnost. Jarda v září sám navrhnul, abychom strávili Vánoce pohromadě. Stejně jako mně, i na něj letos vyšlo, že bude mít kluka u sebe. Nadšeně jsem mu skočila kolem krku a slíbila ty nejlepší Vánoce. Udělal mi tímto gestem velikou radost a já si od toho hodně slibuji.

Před pár dny mi Jarda oznamoval, že už kupuje vánoční dárky. Když mi ukazoval, co všechno pro Lukáše má, tajil se mi dech. „Nový telefon? Vždyť ten současný funguje, ne?" divila jsem se. „Konzole? Jako vážně? Není to trochu moc?" zírala jsem s otevřenou pusou. „On si to zaslouží," těšil se z toho Jarda. „A co máš pro Kubu?" zajímalo mě.

Na to si Jarda odkašlal. „Pro Kubu? Tak tomu si koupíš dárky sama, ne?" reagoval udiveně. „My nekupujeme dárky dohromady?" vrátila jsem úder. To Jardovi nesedlo a začal svůj počin hájit. „Jsem zvyklý Lukyho trochu rozmazlovat. Kdybych koupil něco i Kubovi, už by mi nezbylo tolik peněz pro vlastní dítě," zdůraznil.

Nevím, jestli bere náš vztah dostatečně vážně

„Aha. To je zajímavá odpověď. Ty chceš, abychom byli jako rodina, ale pak koupíš dárky jen Lukášovi? Není to sobecké?" dala jsem najevo, že se mi to nelíbí. „Navíc mu kupuješ zbytečné drahé dárky. I kdybych chtěla, v životě si takové dary nemohu dovolitTakhle to bude Kubovi akorát tak líto," zesmutněla jsem.

Jarda nevěděl, jak se z toho vymotat, ale nakonec udělal ústupek. Navrhnul, aby byla nová konzole dárkem pro oba. S tím se asi spokojím. Otázkou je, zda mě takové jednání nemá varovat. Bere náš vztah skutečně vážně? Nebo jsme spolu tak krátce, a proto měl na takové chování právo? No, uvidíme, jak ty naše Vánoce dvou rodin dopadnou...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články