Darina (26): Přítelův syn se mě bojí. Kvůli pohádkám si totiž myslí, že macechy jsou zlé

Darina (26): Přítelův syn se mě bojí. Kvůli pohádkám si totiž myslí, že macechy jsou zlé
Zdroj: Pexels

Když začnete chodit někým, kdo už má děti, není to nikdy lehké. Nelze totiž očekávat, že by si vás "cizí" děti ihned zamilovaly. Paní Darina bojuje s přítelovým synem, který si podle pohádek udělal názor, že macechy jsou zlé.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 10. 2022 07:00

Před půl rokem jsem si našla nového přítele. Kamil (30) se na první pohled zdál být úžasný. Je velmi krásný, zábavný a hodně společenský. To máme oba společné, jsme velcí extroverti a milujeme, když máme kolem sebe společnost.

Řekl mi, že má syna

Po dvou měsících mi Kamil řekl, že má syna. „Jmenuje se Max a jsou mu čtyři roky. S jeho matkou nám to prostě nevyšlo. V podstatě hned po jeho narození jsme se rozešli. Ona teď má nového partnera,“ vyšel s pravdou ven. Byla jsem ráda, že je ke mně upřímný, ale na druhou stranu mi to asi mohl říct dřív.

„Ráda bych ho poznala,“ řekla jsem Kamilovi a on nadšeně souhlasil. „Mám ho mít příští víkend. Co tedy společně něco podniknout?“ navrhl. A tak jsme o víkendu šli do parku. Bylo ještě docela krásně. Poslední teplé dny končícího léta. Docela jsem se těšila. Mám děti moc ráda a myslela jsem si, že získat Maxovu náklonost nebude náročné.

Přítelův syn mě nemá rád

Ale hned při seznámení se objevil první zádrhel. Max mi nevěnoval vůbec žádnou pozornost, odrážedlo ho zajímalo daleko víc než já. „To je normální, neber si to osobně,“ řekl Kamil. Nemusel mi to ani říkat, chápu, že děti se o dospělé moc nezajímají.

A tak Max jezdil kolem nás a my jsme se vydali na procházku parkem. Po nějaké chvíli jsme se zastavili v restauraci a dali si jídlo. A to bylo poprvé, kdy si mě Max všimnul. „Nemám tě rád,“ řekl mi. „Jestli spolu chodíte, tak ty jsi moje macecha a macechy jsou zlé. V hodně pohádkách to tak je,“ řekl mi.

Nevím, jak zlepšit vztah s jeho synem

Nezmohla jsem se na slovo. Kamil ale celou situaci zachraňoval. „Neboj se, Max to tak nemyslel. Je to prostě ještě dítě,“ řekl mi. Ale Max to tak myslel. Od našeho prvního setkání uběhl více než měsíc a je to stále stejně špatné. Maxovi jsem se prostě nezalíbila. Myslí si, že když jsem jeho macecha, tak ho snad během první příležitosti pošlu někam pryč.

Je mi líto, že to s Maxem takto nevychází. Kamila mám ráda a chci s ním být. Jen nevím, jak si poradit s Maxem, aby mě respektoval a nebral jako hrozbu. Myslíte, že se to časem změní? Nebo mu mám číst pohádky o hodných macechách? Pokud tedy takové vůbec existují.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články