Halina (46): Nový muž v mém životě má jen jednu vadu, pro facku nejde daleko

Halina (46): Nový muž v mém životě má jen jednu vadu, pro facku nejde daleko
Zdroj: Freepik

Paní Halina našla po rozvodu spřízněnou duši, aktivního Dominika, který má stejné zájmy. Když začali bydlet spolu, ukázalo se, že Dominik má rozdílný pohled na výchovu. Své syny běžně fackuje za každou hloupost. Na to Halina není zvyklá a nelíbí se jí, že to praktikuje i na její děti.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 12. 2022 10:00

Nevěřila jsem, že po rozvodu ještě někdy budu šťastná. V mém životě se ale objevil muž, který zcela naplňuje moje představy o dokonalém partnerovi. Dominik (45) má jen jednu malou vadu. Své dva syny vychovává velmi přísnou rukou. Pro pohlavek nejde daleko. Moje děti ale na fyzické tresty nejsou zvyklé.

Po rozvodu jsem se bála samoty

Když nám to s bývalým manželem Gustavem (48) nevyšlo, bála jsem se jediného - samoty. Jsem velmi společenský a aktivní člověk. Když zrovna nesedím v první řadě některého z mých oblíbených divadel, žhavím tenisovou raketu. Po rozvodu jsem hned pocítila, že mi chybí parťák.

Nechtěla jsem se svých koníčků vzdát, proto jsem je podnikala sama. Ovšem nemělo to takové kouzlo. Už mě to ani tolik nebavilo. A tak z toho po čase sešlo. Raketu jsem odnesla do sklepa a do divadla chodila jen výjimečně. Pozornost jsem věnovala především svým dvěma synům.

Pravidelně jsem začala chodit na Tomášovy (14) hokejové zápasy. Mladší Jirka (11) je zase hudebně nadaný, a tak jsem chtěla poslouchat jeho hraní na kytaru. Navenek se zdálo, že mi vlastně nic nechybí. Mám dvě zdravé a hodné děti, střechu nad hlavou, ucházející práci a pár dobrých přátel. K úplnému štěstí mi chyběla jen láska nějakého muže.

Nový přítel má drsnější přístup k výchově

Po pěti letech života bez muže se konečně jeden objevil. Akční Dominik mi hned padl do oka. Ze začátku mělo jít jen o sdílení společných aktivit. Lezli jsme spolu po horách a vyráželi na inline brusle. Velmi rychle se z toho stalo něco víc a já se zamilovala. Podle všeho to měl stejně.

Po roce nás přestalo bavit to věčné pendlování mezi byty, proto jsme se nastěhovali do jednoho. Dominik má dva syny, kteří jsou v přibližně stejném věku. Je na nich znát, že jsou vychováni velmi přísnou rukou. Když neposlechnou na první dobrou, už jim přiletí facák. Za den jich nasbírají hned několik. Říkala jsem si, že jsou na to asi zvyklí a neměla jsem v plánu nějak zasahovat.

To až ve chvíli, kdy to samé začal praktikovat i na mé kluky. Peskuje je a pohlavkuje za úplné blbosti. Stačí, aby si neodnesli talíře od stolu, a už jim letí facka. Oba synové jsou z toho dost v rozpacích. Nikdy jsme je s manželem nebili. Vždycky jsme si vystačili s domluvou. A teď mají snášet něco takového.

Fackuje i moje děti

Dominika jsem požádala, abychom si jeli své vlastní způsoby výchovy. On to však vidí jinak. „Škoda každé rány, která padne vedle. Musí poslouchat a nejde o žádné fyzické tresty," hájil se. Jenže když vám vlastně někdo úplně cizí fackuje dítě, není to příjemné. Kluci se mi svěřili, že kvůli tomu Dominika přestávají mít rádi.

A já se jim nedivím. Vlastní otec je nikdy neuhodil, tak proč by to měl dělat Dominik... Je to skvělý chlap a máme hodně společného. Vím, že je skvělá partie. Ale tohle mi vadí. Stále se snažím vymyslet nějaký způsob, jak najít dohodu. Zatím se mi to nedaří, protože Dominik je přesvědčený o tom, že právě jeho způsoby jsou správné a účinné.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články