Oldřich (62): Manželka vychovávala ze syna mamánka. Musel jsem jeho život vzít do svých rukou

Oldřich (62): Manželka vychovávala ze syna mamánka. Musel jsem jeho život vzít do svých rukou
Zdroj: Freepik

Pan Oldřich se roky díval na to, jak manželka vychovává z jejich syna mamánka. Svou opičí láskou mu odepírala skutečné štěstí. Když Oldřich zjistil, že se Marián kvůli matce rozešel s dívkou, rozhodl se jednat. Koupil mu byt a donutil ho přestěhovat se tam, aby si zkusil opravdový život.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 10. 2022 10:00

Manželka svou opičí láskou málem připravila našeho syna Mariána (35) o možnost být skutečně šťastný. Odehnala od něj několik žen. Ta poslední se ale nevzdala a společnými silami jsme z mamánka udělali chlapa pro život. Snad to tak už zůstane.

Ze syna vyrostl mamánek

Když se nám s Alicí (60) narodil syn, zažívali jsme skutečné pocity štěstí. „Od teď budeš navždy můj malý chlapeček," řekla tehdy s Mariánem v náručí. A jak řekla, tak udělala. Už od prvních krůčků mu stála za zády. Na hřišti ho nepustila dál než na jeden metr. Ve školce mu ještě několik minut mávala přes okno.

Do školy ho musela vozit výhradně ona. Náš kluk nikdy nechodil do družiny, protože ho Alice chtěla mít doma. Věnovala se mu až nezdravě moc. Neměl pomalu možnost najít si kamarády, protože byl pořád s matkou. Ta ho učila pletení a vaření. Kdyby s ním aspoň dělala věci úměrně jeho věku, ale ona z něj vychovávala ňoumu.

Doufal jsem, že až nastoupí na střední školu, věci se změní. Najde si partu, bude chodit na diskotéky a tajně kouřit za bukem. On se ale po škole vracel domů, kde už na něj čekala Alice. Sázeli spolu květiny nebo si vzájemně předčítali. Já se z něj snažil udělat chlapa, ale už bylo pozdě. Byl zcela pod nadvládou své matky.

Manželka nenechala syna volně dýchat

Nespočetněkrát jsem ji žádal, aby z něj nedělala takového nekňubu. „Vždyť si takhle nenajde ani holku," zlobil jsem se. „Já ani nechci, aby si nějakou našel," řekla žárlivě. „Ne? Nechceš, aby byl šťastný?" divil jsem se. „On ale je šťastný," dodala a mě došlo, že problém je větší, než jsem si myslel.

Pár holek se o něj nakonec snažilo. Alice je však vždycky vyhnala ode dveří v domnění, jak dobře dělá pro Mariána. Jediné, co se jí asi nedalo vyčíst, bylo to, že Marián byl ve škole premiant. Díky tomu měl otevřené dveře do budoucna. Dostal se na medicínu a byl úspěšný. Jenže nevedl žádný život. Nikam nechodil a byl jen s matkou.

I ve třiceti bydlel s námi a já začínal ztrácet naději, že někdy povede normální život. Pak jsem ho několikrát spatřil ve městě s dívkou. Moje naděje znovu vzplála. Doma jsem se ho tajně vyptával, kdo to je a jaké spolu mají plány. Ze strachu z matky mi nechtěl skoro nic říct. A po půl roce se s tou dívkou raději rozešel.

Synovi jsem koupil byt

Byl jsem z toho zoufalý a věděl, že náš kluk zůstane sám. Někdo ale chtěl, aby byly věci jinak. Potkal jsem tu dívku v kavárně. Troufale jsem ji oslovil a zeptal se, proč se s Mariánem rozešli. Nejprve se mnou nechtěla vůbec mluvit, ale nakonec se rozpovídala víc než dost. Přiznala, že za vším stoji Mariánova matka.

Když řekla, že syna miluje, musel jsem konat. Synovi jsem koupil byt, kam jsem ho donutil se přestěhovat. Alici jsem vyhrožoval rozvodem, pokud ho nenechá volně dýchat. Bylo to nutné zlo. Ten kluk si prostě musel zkusit, jaké to je žít sám, aby pochopil, o co přichází. Ta dívka se mezitím nastěhovala k Mariánovi. Uběhlo pět let a ti dva stále tvoří pár. Alice si našla koníček. Vím, že mi to má trochu za zlé, ale kdybych se do toho nevložil, bůh ví, jak by to celé skončilo.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články