Klára (34): Se sestrou jsme měly výjimečný vztah. Všechno se změnilo ve chvíli, kdy se mi narodila dcera

Klára (34): Se sestrou jsme měly výjimečný vztah. Všechno se změnilo ve chvíli, kdy se mi narodila dcera
Zdroj: Freepik

Klára měla se sestrou Nikolou výjimečný vztah. Nebo si to Klára alespoň myslela. Do jistého věku byly pořád spolu a žily bujarý život. Klára však snila o rodině. Když našla muže snů a porodila dítě, její sestra to neunesla.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 08. 2022 13:00

S mojí o dva roky starší sestrou Nikolou jsme byly spíše jako velmi dobré kamarádky. Propařily jsme spolu nejednu noc. Zatímco sestra se nikdy usadit nechtěla, já po ničem jiném netoužila. Teď už jsem nejen manželkou skvělého Filipa (36), ale i maminkou malé Báry. A právě tyto dvě skutečnosti mě a moji sestru rozdělily.

Vztah se sestrou jsem považovala za výjimečný

Tím, že nás od sebe s Nikolou dělí jen dva roky, jsme k sobě měly vždycky hodně blízko. Začalo to v pubertě. Chodily jsme spolu všude. Na koupák, na diskotéku nebo na tábor. Svěřovaly jsme se jedna druhé a já si myslela, že máme výjimečný vztah. Rozcházely jsme se jen v jedné věci. A to v pohledu na život jako takový.

Nikola chtěla být svobodná. Střídat muže, cestovat, a tak nějak propařit život. Já zase toužila po muži, co mě bude milovat a se kterým přivedu na svět minimálně dvě děti. Nikola se tomu vždycky smála. ,,Takže vlastně toužíš být domácí puťkou, která utírá dětem zadky?“ posmívala se mi.

Mohla se mi smát, jak chtěla, ale můj názor na budoucnost změnit nedokázala. Ještě do nějakých dvaceti pěti let jsem vedla bujarý život. Muže jsme střídaly společně a naše dny byly jen o alkoholu a pozdních návratech domů. Vše se změnilo ve chvíli, kdy jsem poznala Filipa. Uvědomělého muže, do kterého jsem se zamilovala.

Sestra neunesla moje štěstí

Už během našeho chození se Nikola chovala jinak. Jakmile jsem odmítla jít na diskotéku, zuřila. ,,Takže teď, když máš chlapa, je naším nocím konec?“ rýpala do mě. Abych měla klid, občas jsem s ní někam zašla, ale už mi to nic neříkalo. Chtěla jsem trávit čas s Filipem. A to sestra nesla velmi těžce.

O tři roky později jsem otěhotněla. To Nikolu málem trefilo. ,,Dítě? Ty jsi vážně sebevrah,“ komentovala to. Já od ní ani nic jiného nečekala, takže se mě její poznámka nedotkla. Během mého těhotenství bylo jasné, že je s nočním životem konec. Nikola se tvářila, že to chápe, a veselila se sama.

My se s Filipem stihli vzít a už jen čekali na přírůstek do rodiny. ,,Doufám, že až se to narodí, my dvě začneme tam, kde jsme skončily,“ pošeptala mi sestra těsně před porodem. Já ovšem nic takového neplánovala. Už jsem se viděla doma s dcerou a to, jak si užívám mateřskou. Když se Bára narodila a Nikola ji viděla, opět se vyjádřila víc než nemístně.

Náš vztah není výjimečný, ale prohnilý

,,No fuj, to je teda nářez,“ ohrnula nos. ,,To je tvoje neteř Bára, tak se laskavě vyjadřuj slušně,“ napomenula jsem ji. Co je Barunka na světě, moje sestra se chová jako šílená. Pořád se mě snaží někam tahat. Nebo přijde s láhví vína k nám a čeká, že se z ní zblázním. Já jsem ale máma! A chci se podle toho chovat.

Už nemám náladu ani čas vymetat bary. Jsem šťastná žena, která založila rodinu. Přesně tak, jak jsem si vždycky přála. Sestra to bohužel neunesla a přestala se se mnou stýkat. A to jenom proto, že můj životní sen bere jako zradu. Mýlila jsem se, když jsem si myslela, že máme výjimečný vztah. Je prohnilý a nečistý.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články