Čeněk (34): Manželku totálně ovládá její sestra. Už mi leze krkem, jak nám mluví do života

Čeněk (34): Manželku totálně ovládá její sestra. Už mi leze krkem, jak nám mluví do života
Zdroj: Freepik

Čeněk se nebojí otevřeně říct, že nemá rád sestru své manželky. Kateřina žije v Anglii a do Čech lítá jednou za tři měsíce. Ten čas tráví právě u Lucky a Čeňka. Pro něj to jsou hotová muka. Lucka ale ke své sestře vzhlíží a poslechne ji na slovo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 08. 2022 07:00

Moje manželka Lucie (33) má o pět let starší sestru Kateřinu. Lucka jí má jako vzor, sama si bez ní ani neuprdne. Nedávno u nás byla na dvoutýdenní návštěvě. Byly to pro mě ty nejhorší dny, protože jsem se k ničemu nemohl vyjádřit. Jediné mé štěstí je, že Katka bydlí v Anglii.

Manželka příliš obdivuje svou sestru

Když jsme se s Luckou seznámili, nejčastěji jsem slyšel o její sestře Kateřině. Lucie o ní mluvila s velikým obdivem a respektem. Obdivovala, že se Katka v Anglii, kde žije víc jak patnáct let, tak vypracovala. Vyslechl jsem si celý příběh, jak Katka začínala. Že dělala au-pair, že neměla svého času na chleba... I to, jak na sobě zapracovala a dnes pracuje na dobré pozici ve veliké firmě.

Nejednou se Lucie přiznala, že by chtěla být jako ona. Katku jsem poprvé spatřil asi po půl roce našeho vztahu. Přiletěla do Čech na dva týdny. Ty dvě byly od rána do večera spolu. Na mě Lucka prostě neměla čas. Dvakrát jsme zašli na společnou večeři, abych tu úžasnou Katku poznal.

Nepřišla mi nějak výjimečná. Uměla určitě lépe anglicky než my všichni dohromady, ale nic víc. Ovšem Lucka na ní moha oči nechat. Všechno, co Katka řekla, bylo svaté a pravdivé. Mluvila i o tom, že je Česká republika sto let za opicemi. Dávala najevo, jak je ráda, že tady v tom kocourkově nežije. Snad jako kdyby byla Anglie něco víc, myslel jsem si.

Švagrová nám kecá do života

Když jsme spolu začali bydlet a Katka měla přiletět, věděl jsem, že mám jít z cesty. Lucka chtěla být jen s ní a naslouchat jejím radám. Vždycky, když tu Katka je, Lucka se chová jinak. Leze sestře bůh ví kam. Když jí Katka řekla, že by měla zhubnout, Lucie jí za to ještě poděkovala. Nechala si od ní sestavit jídelníček a slepě jí věřila.

Katka nám vždy za ty dva týdny, co tu je, dokáže totálně rozhodit vztah. Už máme i dvě děti a ona nám kecá také do výchovy. „Myslím, že byste je měli naučit cizí jazyk. Vždycky, když tady budu, poskytnu jim doučování," navrhla jednou. Po čase se jí nezdálo naše bydlení na vesnici. „Měli byste jít do města, tady chcípl pes. Musíte žít," radila.

Já věděl, že se stěhovat nebudeme, ale Lucie? Hned začala vážně uvažovat o tom, že půjdeme do města. Proč? Protože to řekla Kateřina. Mám té ženské plné zuby. Sama nemá stabilní vztah, zázemí ani děti. A nám bude radit? Když tu byla v červenci naposledy, my dva jsme si vjeli do vlasů.

Byl bych rád, kdyby k nám nejezdila

Pořídili jsme si psa, kterého jsme si hned zamilovali. Náš Rotago je veselý pitbul, který je velmi dobře vycvičen. Kateřina nám ale hned sdělila svoje obavy. „Měli byste ho dát pryč. Takový pes se k dětem nehodí," řekla Lucii. „Jednou jsem byla svědkem toho, jak tato rasa ošklivě ublížila malému dítěti," děsila ji.

„Záleží na tom, jakého měl pána a jak ho vychoval," dovolil jsem si k tomu něco říct. Tehdy se do mě pustily obě. „Už mám zkušenosti, na rozdíl od tebe," rýpla si Kateřina. A Lucka? Aniž by použila vlastní mozek, už hledá psíkovi nový domov. To jí ale neprojde. Je to pár dní, co Kateřina odletěla a Lucka už přichází k sobě. Teď bude asi tři měsíce klid, než ta fúrie zase přiletí a bude radit. Někdy si tajně přeji, aby už nelétala a nechala nás žít.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články