Marta (47): Švagrová mě pořád jen pomlouvá. Ale když se setkáme, chová se hrozně mile

Marta (47): Švagrová mě pořád jen pomlouvá. Ale když se setkáme, chová se hrozně mile
Zdroj: Freepik

Vztahy v rodině jsou někdy komplikované, proto je hrozně důležitá upřímnost. Paní Marta má s bratrovou manželkou velmi napjaté vztahy. Ta ji totiž pomlouvá, kudy chodí. Ale do očí jí nic neřekne.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 01. 08. 2022 10:00

Když se můj mladší bratr Patrik (43) ženil podruhé, nebyla jsem z toho nijak odvázaná. Nemám Elišku (34) ráda, přijde mi, že si ho vzala jenom pro peníze. Ani se mi nelíbí, jak se k němu chová. Podle mě je to stíhačka.

Nemáme se zrovna v lásce

Je patrné, že nenávist je na obou stranách. Eliška mě obzvlášť nemusí. Dozvěděla jsem se to od své sestry Lindy (45). Prý mě Eliška před rodinou pomlouvá. Když jsem byla s Lindou na kávě, téma rozhovoru se stočilo i na rodinu a na nedávnou oslavu babiččiných narozenin, kterou jsem bohužel nestihla. „Víš, co tam o tobě Eliška řekla? Prý ji nepřekvapuje, že dáš přednost práci před rodinou,“ narážela sestra na důvod, proč jsem na oslavě nebyla.

„To je fakt nehorázný, jak si Eliška vymýšlí. Já nemůžu za to, že jsem musela do práce,“ bránila jsem se. „Já vím, že ty taková nejsi. Ale Eliška tam neustále mluvila o tom, že nechápe, že nemáš rodinu. A prý jí připadá, že jsi kariéristka,“ dodala Linda.

Nikdo jí nevěří

Ani jsem se moc nenaštvala, že mě takhle Eliška pomlouvá. Nic jiného jsem od ní nečekala. Je prostě vidět, že mě nemá v lásce. A mně je upřímně jedno, co o mně vykládá, protože jsem si jistá, že nikdo z rodiny jí nevěří. Akorát svým chováním ukazuje, jaká je její pravá povaha. Ráda pomlouvá, není dobré jí věřit a všichni si před ní mají dávat pozor.

Když se chystala další rodinná oslava, tentokrát se slavili kulatiny mého táty, byla jsem moc zvědavá, jak se ke mně Eliška bude chovat.

Bratrova manželka je hrozně vypočítavá

Když jsem dorazila na oslavu, Eliška byla mezi prvními, kdo mě přišel pozdravit. Velmi jsem se tomu divila. Navíc skoro celou oslavu seděla vedle mě a nezávazně se se mnou bavila. Neustále se ptala, jak se mám, co dělám a jak to jde v práci.

Bylo to pro mě vážně překvapivé. Dělala, jako bych byla jejím nejoblíbenějším členem rodiny. Bylo hrozné tam jen tak sedět a nevykřičet jí do tváře, co se děje, když se ke mně najednou chová tak mile. To jen dokázalo, že jsem se v ní nespletla. Je to jen obyčejná vypočítavá ženská.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články