Josef (38): Je mi zle z partnerky. Myslí si o sobě, že je něco víc, a každého pomlouvá

Josef (38): Je mi zle z partnerky. Myslí si o sobě, že je něco víc, a každého pomlouvá

Josef nám prozradil, že je těžce zklamaný z chování jeho přítelkyně. Dřív si toho tolik nevšímal, ale teď pozoruje, jak jí není nikdo dost dobrý a každého pomlouvá, i když pravda je úplně jiná.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 16. 01. 2021 11:30

Vždycky jsem si říkal, jak mám hodnou partnerku a že si ji jednou vezmu za ženu. Původně jsme se chtěli nejdříve vzít a pak mít děti, ale člověk míní, pánbůh mění.

Svatbu jsme ještě neměli

Renata otěhotněla trochu dřív, než jsme plánovali, ale byli jsme za to moc rádi. Narodil se nám Kryštof a my jsme se dohodli, že svatbu odložíme do té doby, než bude větší. Teď jsem za to rád, protože Renata se strašně změnila. Vždycky něco zaslechne a domyslí si zbytek, a co víc, strašně se na každého povyšuje.

Myslí si, že je lepší než ostatní

„Viděl jsi Jiřinu, jak přibrala? Je líná a nic nedělá. To já mám mladší dítě a makám na sobě pořád. A podívej, jak vypadám,“ řekla jednou. Jenže já zjistil, že Jiřina je nemocná a bere prášky, po kterých mimo jiné tloustne. A takhle je to se vším.

Viděl jsi, v čem jezdí sousedi? Taková ošuntělá fabie, to jsou chudáci. S tím bych nejezdila ani zadarmo,“ smála se a koukala na ně přes záclonu. Později jsem se dal se sousedem do řeči a on povídal, jak prodali nové auto, aby měli peníze na léčbu svého syna. Manželka odešla z práce a stará se o něj. Renata o ní prohlašovala, že je pořád doma a vůbec nepracuje. Bylo mi z toho zle.

Všímal jsem si, že o nikom neřekla nic dobrého. Tahle neumí vařit, kdežto Renata ano. Ta má doma nepořádek, kdežto Renata stíhá všechno. Tihle jsou na peníze a tomuhle se daří jenom proto, že podvádí.

Už toho mám plné zuby

Jednou povídala o mojí švagrové: „Markéta nosí holku v šátku a pak se diví, že je na ní závislá.“ To už jsem vybouchl. Švagrová je hodná a dceru vychovává hezky, s bráchou bydlí u našich rodičů a jsou všichni v pohodě. Poslední kapka byla, když za Markétou přijela na víkend její máma a my přišli na návštěvu.

Když jsme odjížděli, Renata prskala vzteky. „Že se nestydí. Tak ona si tam pozve mámu a není jí ani schopná uvařit. To bych si já nedovolila. Vaše máma pro všechny vaří a musí je obskakovat,“ rozčilovala se a já jsem toho měl plné zuby. Vysadil jsem ji doma a jel jsem zpět za rodiči. Máma se ptala, co tam dělám, tak jsem jí řekl, co se stalo.

Všichni mi potvrdili, že moje máma jim řekla, aby v sobotu nevařili, že je zve na oběd. Žádné obskakování, žádné povinné vaření. Renata ze sebe dělá něco víc, přitom je mnohem horší než ostatní. Kdybych jí řekl pravdu, že zase takový pořádek nemá a postavou se také chlubit nemůže, to by se jí asi nelíbilo. Přemýšlím, že od ní odejdu, v tomhle se nedá žít.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články