Aneta (35): Švagr pomlouval každého v okolí a já mu věřila. Pak se ukázalo, co říká o mně

Aneta (35): Švagr pomlouval každého v okolí a já mu věřila. Pak se ukázalo, co říká o mně

Aneta se po rozvodu bavila se svým švagrem. Ten jí prozradil, s kým ji jeho bratr podváděl. Když už byl u toho, řekl jí o každém něco a ona se nestačila divit. Brzy ale zjistila, jaká je pravda.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 11. 12. 2020 18:00

S Davidem jsem byla sedm let a vychovali jsme spolu dceru Magdalénku. Poslední rok s ním byl ale těžký a my si vůbec nerozuměli. Došlo to tak daleko, že požádal o rozvod.

Nevydrželo nám to

Nejdříve jsem ho prosila, abychom to ještě zkusili kvůli dceři, ale to nám vydrželo asi půl měsíce. Pak přišla poslední velká hádka a podepsali jsme rozvod. Když jsem po nějaké době potkala jeho bratra Honzu, ptal se, jak se mi daří, a já se neudržela a začala brečet.

Byla jsem v šoku

Honza říkal, že mám být ráda, protože David se scházel se dvěma ženami. „Znáš jeho šéfovou Šárku? Tak ta byla první. A pak se ještě stýkal s tou prodavačkou od vás z krámku.“ Šly na mě mrákoty. Honza ale pokračoval: „Ta prodavačka v minulé práci kradla, takže je otázka, kdy ji vyhodí i odsud.“

Když jsem se ptala, jak to všechno ví, tak se jen usmál, že to je malé město. „Tady se nic neutají,“ řekl. Dozvěděla jsem se, že sousedé se také budou rozvádět, ředitelka školy je bývalá alkoholička a moje spolužačka má doma narkomana. Psala jsem Davidovi, že mi aspoň o těch milenkách mohl říct, ale odpověděl, že jsem blázen. Honza si ťukal na čelo, že nemám být naivní a čekat, že se přizná. Nejhorší bylo, když říkal, co o mně povídala tchyně a jak se na mě prý dívali naši známí. Pak dodal, že jsou všichni falešní a mám si dát pozor, a já mu věřila.

Věřila jsem jen jemu

Když mi tchyně volala, abych se u nich zastavila, odmítla jsem. S přáteli jsem se přestala vídat a bavila se jen s Honzou. Až jsem jednoho dne potkala zmiňovanou milenku a šla rovnou k ní. „Koukám, že vás z našeho krámku vyhodili, co? Tam jste taky kradla? Nejdříve peníze, pak mého manžela,“  řekla jsem pohrdavě. Ale ona na mě vyjeveně koukala a přísahala, že s Davidem nikdy nic neměla a už vůbec se nestalo, že by kradla. Vrtalo mi to hlavou.

Za pár dní se mi ozval David a řekl, že chce udělat test otcovství. Honza totiž všude vykládal, že Magdalénka je jeho, že jsme to celou tu dobu tajili, udržujeme spolu poměr a on mi dává peníze, protože David mi žádné neposílá. Obvolala jsem všechny přátele, tchyni, a dokonce jsem zaklepala i na sousedku a opatrně jsem jí sdělila, co jsem o ní zaslechla.

Nic z toho nebyla pravda. Honza si všechno vymyslel a já mu hloupě věřila. David mi nevěrný nebyl, prostě mu už jen nevyhovovalo, že si nerozumíme. My jsme si ale po tomhle opět našli cestu k sobě a jsme znovu spolu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články