Jana (42): Ztratila jsem nervy a dala synovi facku. Není chvíle, kdy bych toho nelitovala

Jana (42): Ztratila jsem nervy a dala synovi facku. Není chvíle, kdy bych toho nelitovala
Zdroj: Unsplash

Mateřství je velmi náročné období. Je důležité mít pevné nervy a zachovat chladnou hlavu, protože děti někdy dovedou své rodiče pořádně potrápit. Paní Jana ale před pár dny vybuchla vzteky a synovi dala facku. Od té doby má výčitky svědomí.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 08. 12. 2022 13:00

Mateřství pro mě nikdy nebylo jednoduché. Vždy jsem si myslela, že nejsem rodinný typ a nikdy nebudu mít děti. Osud ale zařídil, že jsem se před deseti lety usadila a o něco později se mi narodil syn Eliot (4).

Začátky byly těžké

To, že jsem se musela vzdát práce a starat se o syna, bylo pro mě velmi náročné. Nechci znít jako nějaká kariéristka, Eliota mám nadevše ráda. Ale podruhé bych si tuto cestu nezvolila. Měsíce, které jsem musela strávit s malým synem doma, byly pro mě velmi náročné.

Byla jsem odtržená od lidí, od společnosti a v neustálém stereotypu. Když Eliot začal chodit do školky a já znovu do práce, všechno se to najednou zlepšilo. Na Eliota jsem se těšila, ráda jsem si s ním hrála a povídala. Užívala jsem si každou chvíli, kterou jsme strávili spolu.

Byl to náročný den

Před pár dny jsem udělala něco, za co se budu stydět snad do konce svého života. Nikdy jsem nechtěla být matkou, které se budou děti bát a nepůjde pro facku daleko. Fyzické tresty pro mě byly vždy nemyslitelné. Asi proto, že jsem sama párkrát od rodičů dostala a nikdy to nebylo nic hezkého a příjemného.

Tentokrát mě ale Eliot pěkně vytočil a já svůj vztek neudržela na uzdě. Přišla jsem unavená z práce a on vypadal, že má energie na rozdávání. Lítal po bytě jak splašený. Pořád pobíhal sem a tam a řval u toho jak na lesy. Několikrát jsem mu řekla, aby toho nechal, že máme sousedy a nepotřebují o něm všichni vědět.

Svého činu lituju

On ale na moje domluvy nedal. Pak naboural do zdi a shodil obraz. Šla jsem mu vynadat, ale on na to nedbal. Ještě se urazil a schválně vzal vázu stojící vedle a shodil ji na zem. To už jsem nevydržela a vybuchla vzteky. „Co si to dovoluješ?“ začala jsem na něj řvát a dala mu malou facku.

Eliota to úplně vykolejilo, běžel s pláčem do svého pokoje. V tu ránu jsem vystřízlivěla i já. Ihned mi bylo líto toho, co jsem udělala. Měla jsem výčitky svědomí. Nebylo správné, že jsem ho praštila. Měla jsem zachovat chladnou hlavu. Opravdu moc toho lituju. A doufám, že už nikdy nic podobného neudělám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články