Lukáš (37): Otec se mi vysmívá, že nikdy nenajdu lásku na celý život. Možná na tom něco bude

Lukáš (37): Otec se mi vysmívá, že nikdy nenajdu lásku na celý život. Možná na tom něco bude
Zdroj: Unsplash

Být single není v současné době nic, za co by se člověk měl stydět. Spousta lidí dokonce svobodu preferuje před vztahem. A pak jsou tady ti, kteří by si rádi někoho našli a usadili se. Lukáš je dlouhodobě sám. Přál by si mít vztah, ale žádná žena s ním dlouho nevydrží.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 05. 12. 2022 14:00

Nikdy jsem nebyl žádný Don Juan, který by balil jednu holku za druhou. Když už se mi nějaká líbila, trvalo velmi dlouho, než jsem se osmělil ji oslovit a případně pozvat na rande. Kamarádi se mé nesmělosti vždycky smáli.

Snažil jsem se randit, ale moc to nešlo

Dosud jsem měl dva vážné vztahy. Je spíš nadsázka říkat tomu vážný vztah, ale byly to vztahy, které mi vydržely trošku déle. Se svojí první láskou Veronikou jsem chodil rok, než jsme se definitivně rozešli. Ten druhý vztah nebyl delší.

Krátkodobých vztahů jsem měl několik. Z nesmělosti jsem se postupně oklepal a nebyl pro mě problém pozvat holku na rande a nějak ji okouzlit. K mé smůle ale moje kouzlo rychle vyprchalo a asi tak po měsíci dotyčná žena dělala, že by mě raději nikdy nepoznala.

Mám prostě smůlu na ženy

Před třemi lety mi došlo, že můj život je vlastně jedna velká spoušť a že bych se konečně rád usadil, měl rodinu, děti, prostě všechno to, co mají ostatní lidé. Od té doby jsem vynaložil nemalé úsilí, abych našel tu pravou. Ale jak se mi nedařilo před tím, nedařilo se mi ani teď. Pár vztahů jsem za tu dobu měl, jenže dámy mě velmi rychle opustily.

Začal jsem tedy přemýšlet, co je se mnou špatně. Mám dobrou práci, nemám žádné divné koníčky, alkohol moc nepiju, tak proč nakonec skončím vždycky sám? Netuším, proč je tomu tak.

Otec mi zkazil radost

Před pár týdny jsem našel ženu, která by konečně mohla být tou pravou. Radost z mého nového objevu mi kazí jediná věc, lépe řečeno člověk - můj otec. „Myslím, že by to konečně mohla být ta pravá. Těš se na to, až ji poznáš,“ řekl jsem mu. On se mi ale vysmál do obličeje. „Ty si myslíš, že má vůbec cenu zapamatovávat si její jméno? Stejně tě za chvíli opustí. Jako všechny ostatní,“ usadil mě bez milosti.

I když mě to opravdu ranilo, bojím se, že na jeho slovech je kousek pravdy. Je možné, že skončím sám? To už do konce života nepotkám pravou lásku? Nebyl bych asi první ani poslední, ale takový osud se mi opravdu nelíbí.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články