Pavlína (28): Přítel mě zatáhl do maléru. On sedí, já jsem zadlužená až po uši

Pavlína (28): Přítel mě zatáhl do maléru. On sedí, já jsem zadlužená až po uši
Zdroj: Unsplash

Pavlína si po boku svého přítele Kamila žila na vysoké noze. Jako investor vydělával pohádkové peníze. Pavlína si mohla dovolit vše, na co pomyslela. Ani ve snu by ji nenapadlo, jak to skončí. Z Kamila se vyklubal podvodník. Teď sedí ve vězení a část dluhu spadla i na Pavlínu. Žije u matky, aby vůbec měla střechu nad hlavou.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 03. 08. 2022 10:00

Když jsem se po škole zamilovala do Kamila (29), netušila jsem, jak moc se můj život změní. Jak rychle jsem se díky němu dostala k životu na vysoké noze, tak rychle jsem z ní spadla. Následky si nesu dodnes.

Přítel byl bohatý investor

Bylo mi devatenáct let, když jsem narazila na Kamila. Už v té době se věnoval investicím, pohyboval se mezi zajímavými lidmi a jeho život se mi velmi líbil. Nebyl jako většina vrstevníků. Vydělával neskutečné peníze, kterými mě zahrnoval. Když jsme spolu byli půl roku, povedl se mu neuvěřitelný kšeft.

Vydělal ohromnou kupu peněz a začalo naše veselé utrácení. Dlouhé chvíle jsem si krátila nakupováním v Pařížské ulici. Jen tak jsem si koupila kabelku za padesát tisíc. A Kamil mi koupil sportovní auto. Když mě přestalo bavit, pořídil mi jiné. Když jsme se ráno rozhodli, zaletěli jsme si do Paříže, nebo se vydali do Dubaje.

Na ruce jsem nosila hodinky za statisíce. Když máma řekla, že by potřebovala nové šaty, koupila jsem je a nešetřila na nich. Všechno bylo naprosto dokonalé. S Kamilem jsme se měli rádi a já si užívala peněz, které ani nebyly moje. Tehdy trval na tom, aby byly některé věci napsané na mě. Neviděla jsem v tom žádný problém.

Pád na zem byl bolestivý

Naše pomyslné štěstí trvalo něco málo přes dva roky. Z peněz, které se mu hromadily na účte, jsme si naplánovali svatbu. Mělo jít o honosnou událost. Svatba vycházela asi na milion korun. Dnes jsem ráda, že na ni nedošlo. Pár dní před obřadem se totiž ukázalo, že Kamilův obchod nebyl čistý.

Jednoho dne si pro něj přišla policie. Nevěděla jsem, co se děje. Pak šly věci celkem rychle. Kamil byl odsouzen za zpronevěru peněz. Místo svatby jsem mu sháněla právníka. A dalšího pro sebe. Proč? Něco bylo napsané i na mě. Věci mi byly zabaveny a já se ocitla v maléru.

Najednou neměl kdo platit drahý byt v centru Prahy. Co šlo, to jsem prodala, ale i tak to bylo málo. Zůstal mi zhruba půlmilionový dluh, na který prostě nemám. Nezbyla mi střecha nad hlavou, neměla jsem na jídlo. V obchodě jsem počítala drobné na rohlíky. Abych měla kde hlavu složit, přespávala jsem ve své kanceláři. Po čase na to šéf přišel a já musela hledat jiné řešení.

Nebýt mámy, skončila bych na ulici

Do toho všeho se mě snažila zkontaktovat máma, která o ničem nevěděla. Vyhýbala jsem se jí dva měsíce. Nedokázala jsem jí říct, co se stalo. Když si mě jedno dne sama našla, zhrozila se. Byla jsem vyhublá, vystresovaná a vyděšená. Místo výchovných řečí mi podala pomocnou ruku. Dluh za mě zaplatila a vzala mě k sobě.

Nastavila mi splátkový kalendář a když můžu, tak jí něco dám. Zatím bydlím pořád u ní, protože ještě nedokážu stát na vlastních nohách. Kamil byl odsouzen na pět let. Už ho v životě nechci vidět. Zatáhl mě do špíny, o které jsem nevěděla. Následky si ponesu velmi dlouho. V jednu chvíli to vypadalo, že skončím na ulici. Dnes už vím, že peníze za štěstím člověka nestojí. Byla to drsná zkušenost, která mě hodně naučila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články