Vlaďka (35): Manžel dostal nůž na krk. Buď zhubne, nebo si najdu milence

Vlaďka (35): Manžel dostal nůž na krk. Buď zhubne, nebo si najdu milence
Zdroj: Freepik

Vlaďka už se nemůže dívat na to, jak její manžel Jirka žije. Je líný, pořád jen vysedává na gauči s pivem v ruce a vůbec nesportuje. Kvůli tomu váží už 110 kilo. Vlaďka mu proto dala nůž na krk.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 07. 2022 10:00

Stalo se něco, co jsem si myslela, že nás nepotká. Manžel Jirka (32) mě přestal přitahovat. Narostlo mu takové pivní břicho, že jsem mu dala nůž na krk. Buď zhubne a dá se dohromady, nebo si najdu milence. Tak uvidíme, jak se k tomu postaví.

Manžel začal výrazně přibírat na váze

Když jsme se před jedenácti lety poznali, Jirka byl jako proutek. Hrál aktivně fotbal a měl postavu jedna báseň. Po pěti letech našeho vztahu ho postihl ošklivý úraz. Během zápasu si přetrhl křížový vaz v koleni a jeho fotbalová kariéra tak skončila ze dne na den. I když mu lékaři doporučili operaci, odkládal ji několik dlouhých let.

Pořád hledal výmluvy, proč na ni nejít. Bál se dlouhé rekonvalescence. V koleni mu často křupalo, proto ubral na pohybu. Zmohl se jen na lehčí procházku. Když se nám narodily děti Eliška (7) a Bořek (5), ještě víc zlenivěl. Takový paradox! Má doma dvě malé děti a nejde s nimi ani ven. Kvůli tomu začal postupně tloustnout.

Když přibral prvních deset kilo, nebylo to ještě tak hrozné. Možná mu to i slušelo, protože najednou nebyl tak vyzáblý. Jenže tím Jirkovo přibírání na váze neskončilo. Každý rok měl dalších pár kilo navíc a já to nedokázala zastavit. Celé jeho lenošení umocnila proticovidová opatření, kdy se nikam nesmělo.

Manželova nadváha se mi začala hnusit

V důsledku toho se manželovy návyky dokonale vymkly kontrole. Do noci seděl na gauči s lahváčem v ruce a ráno ro změnu vyspával. Zbytek dne pak byl zavřený v pracovně. Z baráku, dalo by se říct, ani nevycházel, což se na něm velmi rychle projevilo. Jeho firma navíc po skončení lockdownu usoudila, že bude lepší, když bude dělat z domova. Náplň jeho práce to bohužel umožňuje.

Zatímco Jirka byl rád, já si rvala vlasy. A rvu si je dodnes. Manžel se dostal přes 110 kilo. Je obtloustlý, lenivý a věčně unavený. Nicméně energii na to vypít každý večer pět piv si vždycky najde. S dětmi nebyl venku, ani nepamatuji. Vůbec se jim nestydí říct, že je líný a nikam se mu nechce.

Náš vztah je v totální krizi. Nemůžu Jirku ani cítit. Když si vedle mě večer lehne, mám chuť odejít. Pořád se z něj line alkoholový odér. Když na mě zkouší nějaké intimnosti, nejsem jich schopna. Moc bych si přála toho starého Jirku, který byl jako proutek a měl chuť žít.

Buď zhubne, nebo si najdu milence

Při pohledu na staré fotografie mi došlo, že musím jednat. Schválně jsem mu ukázala, jak před lety vypadal. ,,Co se stalo, že vypadáš tak, jak vypadáš?“ zeptala jsem se. Jen pokrčil rameny a na další reakci se nezmohl. ,,Vadí mi, jak žiješ, i to, jak vypadáš,“ začala jsem. ,,Musíš začít něco dělat, nebo...,“ nedořekla jsem.

,,Nebo co?“ reagoval. ,,Nebo si najdu milence,“ vypadlo ze mě. ,,Milence? Jenom proto, že jsem přibral pár kilo?“ divil se. ,,Pár kilo? Je jich skoro dvacet! Viděl jsi svoje břicho?“ pokračovala jsem. ,,Myslím to vážně! Začni něco dělat, nebo se něco stane,“ varovala jsem ho a nechala ho o tom přemýšlet. Doma zatím vládne podivná atmosféra. Zdá se, že Jirka neví, kde začít. Pokud to bude v mých silách, pomůžu mu. Pokud se ale nic nestane, vážně si někoho najdu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články