Róza (32): V kavárně mě balila cizí žena. Od té doby je mi pořád v patách

Róza (32): V kavárně mě balila cizí žena. Od té doby je mi pořád v patách
Zdroj: Unsplash

Nechtěnou náklonost zažil snad už každý. Někdy to ale může přerůst v něco horšího. Róza dala jasně najevo, že o mladou ženu, která ji oslovila v kavárně, nemá zájem. Ona ale ne nebere jako odpověď.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 01. 2023 13:00

Každé ráno chodím do skvělé kavárny. Vždy jsem to tam měla moc ráda a jejich káva byla prostě dokonalá. Teď mi to pokazila jedna událost. A vypadá to tak, že už tam chodit nebudu.

Daly jsme se do řeči

Začalo to asi před měsícem. Jako každý den jsem přišla k pultu a objednala si kávu. Tentokrát jsem měla před prací trochu času a řekla jsem si, že se tam i nasnídám. Objednala jsem si vafle a sedla ke stolu. Začetla jsem se do knížky, když vtom mě vyrušila jedna žena.

Byla asi tak stejně stará jako já. Měla hnědé vlasy a byla docela hezká. Představila se jako Pavlína a ptala se, jestli si může přisednout. Chtěla jsem být sama, ale neumím říkat ne. A tak si ke mně přisedla a ihned jsme se daly do řeči. Povídaly jsme si o práci a o zálibách. Byla vcelku příjemná a já měla pocit, že jsem si našla novou kamarádku.

Odmítla jsem ji

„Moc se mi líbíš, ráda bych tě viděla znovu. Můžu tě pozvat na večeři?“ zeptala se mě, když jsem odcházela. „Promiň, mám přítele,“ odpověděla jsem a odešla do práce. Myslela jsem si, že je celá záležitost uzavřená. Bohužel jsem se spletla.

Druhý den ráno jsem jako obvykle zamířila do kavárny. Už ve frontě jsem si všimla, že Pavlína sedí u stolu. Myslela jsem si, že je to náhoda. Svůj šálek kávy jsem šla vypít na druhou stranu kavárny. Ale v momentě, kdy jsem si sedla, byla u mě Pavlína. „Je mi líto, že to mezi námi dvěma včera tak skončilo. Opravdu si to nerozmyslíš? Být se ženou je něco úplně jiného než s mužem,“ řekla mi.

Už ji nikdy nechci potkat

Začalo mi být nepříjemné, jak moc je vlezlá. Znovu jsem odmítla její návrh. Ale zdálo se, jako by mě neposlouchala. Bylo to tak nepříjemné... Od té doby se bojím, že tam na Pavlínu narazím znovu. Zdá se mi, že ne nebere jako odpověď.

Pokaždé, když vcházím do mé oblíbené kavárny, ještě přes výlohu zkontroluji, jestli tam zase nesedí. Už ji nikdy nechci potkat. Její až přehnaná snaha sbalit mě se mi prostě nelíbila. Možná si raději najdu jinou kavárnu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články