Čestmír (35): Manželka remcá, že máme málo peněz. Přesto se do práce moc nehrne

Čestmír (35): Manželka remcá, že máme málo peněz. Přesto se do práce moc nehrne
Zdroj: Pexels

Peníze jsou často tématem, o kterém se manželé hádají nejvíc. Čestmír má svoji manželku Jitku a děti velmi rád, trápí ho vlastně jen jediná věc. Jitka si prodloužila mateřskou dovolenou. Teď mají málo peněz, ale ona z toho viní Čestmíra.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 12. 2022 15:00

Mám svoji ženu Jitku (36) moc rád, přece jen mi dala dvě nádherné děti. Ale někdy ji prostě nechápu. Nerozumím jejímu myšlení a pěkně mě to dokáže vytočit. Obzvlášť teď, když si stěžuje, že máme málo peněz. Sama ale pracovat nechce.

Syna do školky nedá

Náš nejmladší syn Eliáš se narodil před třemi lety a mohl by úplně v klidu jít do školky. Je to chytrý a samostatný kluk, který je zvídavý a má rád děti. Jitka ho ale nepustí z dohledu. Eliáš ji má neustále za zadkem. Kam jde on, tam jde i Jitka. Je pravda, že je malý, ale její ochranitelské city se mi zdají až moc přehnané.

Když řekla, že ho do školky zatím nepustí a zůstane s ním doma ještě jeden rok, nestačil jsem se divit. Eliáš by kolektiv dětí jistě uvítal, ale Jitka si stála za svým. „Nemyslím si, že je už připravený na školku,“ řekla a bylo rozhodnuto. Jitka s ním zůstane doma.

Šetřím, kde se dá

Problémem jsou ale peníze. Rodičovský příspěvek jsme skoro vyčerpali. Podle mě její rozhodnutí nebylo úplně moudré. Teď měsíčně nedostáváme skoro nic a žijeme jenom z mého platu. S tím, že starší syn Matouš (6) začal letos chodit do školy, je to vcelku náročné. Všechno, co vydělám, jde do bydlení, jídla a dalších věcí, které musíme pořídit dětem.

To, že bych si mohl koupit něco pro sebe, jsem nezažil už dlouhou dobu. Džíny nosím do roztrhání, teprve potom přemýšlím, jestli bych si měl koupit nové. Už několikrát jsem Jitce říkal, že by bylo dobré, kdyby začala pracovat, ale je to jako mluvit do dubu. Nedá na mě.

Stěžuje si, že máme málo peněz

S tím bych se naučil nějak žít, ale poslední dobou začíná být vážně k nesnesení. „Viděl jsi, kam zase jeli na dovolenou?“ zeptala se mě jednou. Mluvila o našich známých, kteří pravidelně v říjnu odjíždí za teplem. „Jela bych hned, škoda, že nevyděláváš víc,“ řekla mi.

V tichosti jsem zuřil, Jitka si stěžuje, že málo vydělávám a nemáme dost peněz, ale sama nedělá nic pro to, abychom jich měli víc. Ona se rozhodla, že do práce nepůjde a raději bude doma. Tak proč si stěžuje na mě? Za to, že nemáme našetřeno a nemůžeme jezdit na dovolené, si může sama.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články