Radka (27): Přítelkyně mě tátovi představila jen jako kolegyni. Bylo to hrozně ponižující

Radka (27): Přítelkyně mě tátovi představila jen jako kolegyni. Bylo to hrozně ponižující
Zdroj: Freepik

Neexistuje ideální způsob seznámení s rodiči. I když se spousta lidí snaží naplánovat to, nakonec vždycky něco nevyjde. Terezina přítelkyně ale udělala něco, co se nedá jen tak odpustit. Svůj vztah vztah zapírala před tátou.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 08. 2022 10:00

Ještě před půl rokem jsem si myslela, že Tereza (25) je láska mého života. A že bych pro ni klidně šla do pekla a zpět. Byla jsem dost naivní. Před pár dny Tereza udělala něco, co jí stále nemůžu odpustit. A bojím se, že to znamená konec našeho vztahu.

Myslela jsem si, že mě nedokáže překvapit

S Terezou chodím víc jak rok. Jedna o druhé víme snad už všechno. Vím, kde trávila dětství, kam chodila do školy, kdo byla její první přítelkyně. A i to, kdy svou orientaci přiznala kamarádům. Myslela jsem si, že to tak má být a že mě už nedokáže ničím překvapit.

Velmi jsem se spletla. I přesto, že spolu už nějakou dobu chodíme a plánujeme společné bydlení, mi dokázala ublížit. Zapírala mě totiž před svým tátou, kterého jsme před týdnem náhodou potkali.

Přítelkyně zapírala náš vztah

Byly jsme zrovna na farmářském trhu. Chtěly jsme si udělat zdravý oběd z dobrých surovin, a proto jsme tam strávily docela dost času. Obhlížely jsme všechny stánky a přemýšlely, co si koupíme.

Vtom Terezu zastavil nějaký prošedivělý muž. „Ahoj, dlouho ses mi neozvala. Zrovna jsem se vrátil ze služební cesty, nechtěla bys někdy zajít na večeři?“ zeptal se jí. Na Tereze bylo vidět, jak znervózněla. „Určitě,“ řekla a snažila se mě táhnout co nejrychleji pryč, ale to on nedovolil. „A kdopak je tohle?“ ukázal na mě. „To je moje kolegyně z práce,“ vyhrkla Tereza a táhla mě pryč z trhu.

Přítelkyně mě hodně naštvala

„Tvoje kolegyně?“ zeptala jsem jí naštvaně. „To mě nemůžeš představit jako svou přítelkyni?“ ptala jsem se dál „Promiň, je mi to moc líto. To byl můj táta. Skoro se spolu nevídáme a já jsem zpanikařila a nevěděla co říct. Netuší, že jsem lesba,“ odpověděla.

Její vysvětlení dávalo smysl, ale i tak mě to dost naštvalo. Přišlo mi, že pro ni znamenám víc. A že by mě mohla představit jako svou přítelkyni, ne jako kolegyni. I když mi to vysvětlila, tak to stále těžce nesu. Pokaždé, když si na to vzpomenu, chce se mi brečet. Pevně doufám, že už se to nikdy nebude opakovat, bylo to hrozně ponižující.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články