Samuel (30): Můj nový přítel tají, že je gay. Má takový vztah vůbec smysl?

Samuel (30): Můj nový přítel tají, že je gay. Má takový vztah vůbec smysl?
Zdroj: Unsplash

Přiznat svou sexuální orientaci je jedna z nejtěžších věcí v životě. Ne každý na to má odvahu. Bojí se třeba, jak jeho pravé já přijmou ostatní. Samuel má toto všechno za sebou, ale jeho nový přítel ne. A pořád to odkládá.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 19. 08. 2022 10:00

Před třemi měsíci jsem na online seznamce narazil na úžasného kluka. Tom (35) byl přes chat velmi vtipný a milý. A tak jsme si velmi rychle padli do noty. Byla jen otázka času, než někdo z nás navrhne osobní setkání.

Hned jsme si padli do noty

Byl jsem to já, kdo udělal první krok a pozval ho na skleničku. Byl jsem na něj hrozně zvědavý, protože na fotkách vypadal neuvěřitelně sexy. Hodně jsem se bál, že je to podvrh a na schůzku dojde nějaký opelichaný padesátník s pivním pupkem.

Měl jsem ale štěstí a Tom byl opravdu tak sexy jako na fotkách. Dokonce byl úplně stejný jako přes chat. Nebyla ani chvilka ticha, pořád jsme si něco vyprávěli a neustále se něčemu smáli. Když schůzka skončila a Tom řekl, že mě ještě chce vidět, skákal jsem radostí.

Opravdu mi na něm záleží

Od první schůzky uběhly už tři měsíce a mezi námi je to jen a jen lepší. Neustále chodíme ven a jsme spolu skoro každý den. Jsem opravdu neskutečně šťastný a přijde mi, že ho miluju. Nedokážu bez něj být ani chvíli. A když už s ním nejsem, musím na něj neustále myslet. Jsem prostě zamilovaný až po uši.

Je v tom ale jeden háček. Nikdo z Tomova okolí netuší, že je gay. Myslí si, že je normální heterosexuál, který jen nemůže najít partnerku. Je hrozné, že Tom jim všem lže. Má to navíc dopad i na mě, protože mě Tom nechce seznámit se svou rodinou a kamarády, dokud jim nepřizná sexuální orientaci.

Přítel nechce rodině oznámit svou orientaci

Už několikrát jsem na něj tlačil, aby se konečně přiznal. „Uleví se ti, uvidíš. Navíc nebudeš muset před kamarády žít ve lži. To přece musí být hrozné neříkat jim pravdu,“ pobízel jsem ho, ale je to marné. „Ještě na to nejsem připravený, až budu, tak to udělám,“ odpověděl mi.

Já ale začínám mít strach, že to nikdy neudělá a já s ním ztrácím čas. Bojím se, že až jednou na nějakého Tomova známého narazíme, představí mě jako kamaráda. A to bych asi nepřežil. Říkám si, jestli má takový vztah vůbec smysl, když Tom nedokáže udělat tento zásadní krok a říct všem v okolí pravdu. Nedokážu si totiž představit společnou budoucnost.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články