Pavel (23): Přítelkyně pošlapala velikonoční zvyky mé rodiny. Nevím, jestli má vztah budoucnost

Pavel (23): Přítelkyně pošlapala velikonoční zvyky mé rodiny. Nevím, jestli má vztah budoucnost
Zdroj: Freepik

První seznámení s rodinou partnera nebo partnerky je důležitá událost a určuje další směřování vztahu. Seznámení Pavlovy nové přítelkyně s jeho rodinou nedopadlo úplně podle představ. Lída totiž nesnáší velikonoční zvyky.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 04. 2022 10:00

S Lídou (24) chodím ani ne tři měsíce. Seznámili jsme se díky našim společným kamarádům. Líbila se mi hned na první pohled, chvíli jsme si chatovali, a pak jsem sebral všechnu odvahu a pozval ji na rande. Byl jsem nadšený, když souhlasila.

Chtěl jsem ji seznámit s rodiči

Začali jsme se vídat čím dál tím častěji. Líbilo se mi trávit s Lídou čas, měli jsme toho hodně společného. Po dvou měsících vztahu mě dokonce seznámila se svými rodiči. Byl jsem z toho nadšený, protože to znamenalo, že náš vztah nebere na lehkou váhu a myslí to se mnou vážně.

Proto jsem jí navrhl, jestli by se mnou a s mojí rodinou nechtěla strávit Velikonoce. „S rodiči a se sourozenci jezdíme každý rok na chalupu. Trávíme tam celé Velikonoce. Budeme tam v klidu a v přírodě, je to vážně super," řekl jsem Lídě. Byl jsem opravdu šťastný, když souhlasila, že se k nám připojí.

Rádi dodržujeme velikonoční zvyky

Když jsme ve čtvrtek večer po práci přijeli, vypadalo to, že všechno proběhne ukázkově. Lída udělala na moje rodiče a sourozence velký dojem. „Je vážně milá, téhle se drž," řekl mi táta v soukromí. Opravdu to všechno probíhalo ukázkově.

Naše rodina je vcelku hodně vázaná na tradice a zvyky. Máma peče mazanec, se sestrou barví vajíčka a já s bráchou už od malička chodíme s tátou na proutky a pleteme si vlastní pomlázky. Máme to u nás takto zavedené a nikdy nebyl nikdo, kdo by nám to zpochybňoval nebo nám říkal, že jsme nějak divní.

Lída se mi vysmála

Nemělo tomu být jinak ani tyto Velikonoce. Už když mamka pozvala Lídu, jestli nechce barvit vajíčka, překvapilo mě, že odmítla a raději si šla nahoru číst. Netušil jsem, co je za tím. Napadlo mě, že je třeba jen unavená, nebo nemá výtvarné nadání. Moc jsem to neřešil. Jenže pak došlo na Velikonoční pondělí.

Když jsem přišel za Lídou do naší ložnice s pomlázkou, řekla mi, abych přestal dělat tyhle blázniviny. „Nech toho, prosím, Velikonoce jsou jen debilní svátek, kterým si muži ospravedlňují, že můžou mlátit ženy," řekla mi do očí. „Přestaň plácat blbosti, vždyť je to tradice, to jsou ti jako české zvyky ukradené?" zeptal jsem se jí. Už to vypadalo, že se pěkně pohádáme, ale Lída raději odešla do koupelny, než aby mi odpověděla.

Je mi líto, jak pohlíží na tradice naší rodiny, pro mě je to velmi důležité. Chtěl bych, aby moje děti poznaly takové dětství, jaké jsem zažil já, kdy jsme s kamarády chodili na pomlázku. Bylo by mi líto, kdyby k tomu nedošlo. Proto nevím, jestli je Lída pro mě ta pravá.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články