Šarlota (27): Kdybych tušila, co se vyklube z mé kamarádky, dala bych si pozor. Teď jsem v patové situaci

Šarlota (27): Kdybych tušila, co se vyklube z mé kamarádky, dala bych si pozor. Teď jsem v patové situaci
Zdroj: Freepik

Přátelé jsou na světě od toho, aby se podporovali a pomáhali si. Šarlota by za svoji kamarádku dala život, přesto je jedna věc, která jí na ní leze na nervy.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 11. 10. 2021 16:00

S Kateřinou (27) nás pojí dlouholeté přátelství. Známe se od první třídy, kdy jsme si spolu sedly do jedné lavice. Od té doby jsme neoddělitelné. Šly jsme na stejnou střední školu a později i na univerzitu.

Založily jsme společně firmu

Celou dobu nám lidé říkali, že jsme jako sestry. Máme stejné koníčky. Obě nás baví kreslení a jsme umělecky založené. Proto jsme dělaly všechno spolu. Chodily na hodiny kreslení, učily se kaligrafii a později jsme založily i malou firmu.

Právě tato firma bude asi začátkem konce našeho přátelství. Obě jsme byly po dodělání školy dost naivní a myslely si, že vlastnoručně vyrobené šperky půjdou na dračku. Nebylo to tak. Firma nám fungovala dva roky, než zkrachovala.

Po krachu jsem chtěla jít dál

Právě objíždění různých trhů a společné tvoření šperků nás s Kateřinou ještě víc sblížilo. Byly jsme spolu nonstop 24 hodin denně, protože jsme si i společně pronajaly byt. Byly to hezké časy, ale teď už jsou pryč a nic s tím nejde udělat.

Během těchto společných let jsme si ani jedna nenašla kluka, ani jedna nenavázala nové přátelství a možná právě proto se teď s Katkou ocitám v situaci, která je mi krajně nepříjemná.

Když naše firma ukončila činnost, já šla dál, ale Katka zůstala na místě. Už rok a půl chodím do nové práce, která mě neskutečně baví, našla jsem si tam nové přátele mezi kolegy a celkově jsem se posunula.

Katka beze mě neudělá ani krok

O Kateřině se to ale říct nedá. Po krachu se naprosto zhroutila, nenašla si práci a skoro nevychází z bytu. Nedávno jsem se zamilovala a trávím hodně času se svým přítelem. Trápí mě ale výčitky svědomí, že Katka je doma sama a čeká, až se vrátím. „Nechtěla by sis najít nějakou práci? Určitě by ti to pomohlo,“ navrhla jsem jí jednou. „Když to bych tě nemohla tak často vídat. Do práce bych chodila jen v případě, že bych mohla pracovat s tebou,“ zaskočila mě Katka svojí odpovědí.

Děsí mě, jak moc se na mě upnula. Beze mě neudělá ani krok. Copak takhle může žít? Nejraději bych jí doporučila navštívit psychologa, ale o tom nechce ani slyšet, prý není blázen. Ale tahle situace už je dál neúnosná a já nevím, jak ji vyřešit.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články