Pavel (42): Stydím se za manželku. Objevila sociální sítě a teď s jejich pomocí ničí život celé rodině

Pavel (42): Stydím se za manželku. Objevila sociální sítě a teď s jejich pomocí ničí život celé rodině
Zdroj: Unsplash

Pavel se dlouho snažil přesvědčit svoji manželku Kamilu, aby vzala internet na milost. Nakonec si nechala říct. A Pavel toho teď lituje. Kamila našla zalíbení v sociálních sítích. Sdílí každý svůj krok a Pavel se za to hrozně stydí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 02. 2023 13:00

Někdy si říkám, proč jsem raději nemlčel. Proč jsem nutil svoji ženu Kamilu (40), aby dala šanci internetu a sociálním sítím? Teď nám tím ničí životy. Manželka totiž sdílí každý svůj krok a dává to na internet. Šílím z toho, ale nemám dostatečnou moc, abych s tím něco udělal.

Manželka byla odpůrcem internetu

Manželce vždycky přišlo, že trávím hodně času na internetu. Zatímco ona si vystačila s knížkou nebo filmem v televizi, já chtěl víc. Pro mě není internet jen nástroj, jak sdílet fotky nebo svoje zážitky. Je to studnice informací, kterou se rád prodírám. Nestydím se říct, že už si život bez internetu v kapse neumím představit.

Kamila pro to velmi dlouho neměla pochopení. „Pořád jen sedíš s telefonem v ruce," hudrovala často. Nezajímalo ji, že hledám informace třeba o tom, jak správně zasadit nově koupený strom. Ona za tím viděla jen to, že sjíždím profily na sociálních sítích a čumím po ženských. Ačkoliv byla velikým odpůrcem, rozhodla se, že dá internetu šanci.

Abyste to lépe pochopili, ona používala internet jen velmi výjimečně. V autě měla ještě donedávna papírovou mapu, noviny si kupovala a sociální sítě pro ni byly španělská ves. To se teď ale změnilo. Začala internet využívat denně. Nejprve jen k dohledávání informací a přečtení zpráv.

Manželka začala sdílet svůj život na sítích

Přihlášení na sociální sítě na sebe nenechalo dlouho čekat. Už má profil na Facebooku, Instagramu a Tik-Toku. Nejvíce však využívá první dvě zmíněné sítě. Na Facebook dává hlavně různé posty typu: „Právě vstávám a cítím se skvěle." A k tomu přihodí selfie. Pro jistotu mě všude označuje, což jsem vlastně doteď nepochopil.

Takže moji přátelé vidí, co Kamila vyvádí. Ona natáčí, jak jde nakoupit, jak vaří, nebo dokonce i to, jak venku prší. Všechno rádoby vtipně okomentuje a už to sdílí na sítě. Tajně jsem doufal, že ji to brzy přejde a pochopí, že takhle to nefunguje. Jenže ona postupně přidává. Na jejích profilech si vlastně můžete udělat jasný obrázek toho, jak tráví své dny.

Naše dcera Týna (14) je z toho na prášky snad víc než já. Je také věrnou uživatelkou sociálních sítí. S tím rozdílem, že i jako puberťačka ví, co na sítě patří a co nikoliv. Když zjistila, že si Kamila přidává do přátel i její kamarádky, všem řekla, aby žádosti nepřijímaly. Nemazala se s tím a matku si nakonec odebrala úplně.

Za manželku se bytostně stydím

Kamila ztropila scénu, ale Týna jí řekla, že dokud tam dává nesmysly, tak si ji zpět nepřidá. Kdybych udělal hned na začátku to samé, mohl jsem mít klid. Teď jsem v pasti. Kamila navíc žádá, abych každý její post lajkoval. Příčí se mi to, protože se chová jako cvok. Když jsem jí vysvětlovat, že vážně není nutné, aby dávala na sítě každou blbost, odbyla mě s tím, že je to její věc a dělá to každý.

Částečně je to moje vina. Kdybych ji nenutil, aby tomu dala šanci, mohl teď doma být klid. Nemusel bych ani poslouchat hloupé narážky svých kamarádů a kolegů na manželčinu adresu. Týna mi říká, ať si ji prostě odeberu a budu mít klid. Kamila mi ale naznačila, že pokud to udělám, bude to brát jako projev nedostatečné lásky. Takže mi nezbývá nic jiného, než si pořídit pořádně veliký pytel přes hlavu a s ním chodit po světě. Tak moc se totiž za svoji ženu stydím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články