Mikuláš (31): Přítelkyně sdílí na sociálních sítích náš život. Nechápe, že mi to vadí

Mikuláš (31): Přítelkyně sdílí na sociálních sítích náš život. Nechápe, že mi to vadí
Zdroj: Freepik

Mikulášovi došla trpělivost s přítelkyní Simonou. Ta jako kdyby se zbláznila a jejich vztah natáčí a dává na sociální sítě. Mikuláš by rád měl své soukromí, a tak s tím nesouhlasí. Simona je ale jako umanutá a nechápe, co všechno tím může zničit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 05. 2022 10:00

Já osobně si myslím, že žijeme ve zkažené době. Většina lidí žije pomocí sociálních sítí a nechává si mezi prsty unikat ten skutečný život. Taková je bohužel i moje přítelkyně Simona (25). Celý náš vztah sdílí s dalšími lidmi na sítích. Když už mi to přišlo moc, dal jsem jí to najevo. Ona ale nechápe, že mi to vadí.

Přítelkyně dává všechno na sociální sítě

Nejde o to, že bych o sobě něco tajil. Jen mám rád své soukromí. Nepotřebuji, aby o mě každý všechno věděl. Zejména lidé, které neznám. Simona s tím svým sdílením začala blbnout už minulý rok v létě. Ze začátku to bylo takové nevinné a já na tom neviděl nic špatného. Sem tam postovala místo, kde jsme se nacházeli.

Po čase k tomu přidala i nějaké fotografie. To je tak asi maximum, co jsem byl ochoten tiše tolerovat. Všude mě označovala. Dokud šlo jen o fotografie z výletu, mlčel jsem. Pak se k tomu ale přidružilo i natáčení videí. Pamatuji si, jak jsem si šel koupit džíny. V kabince jsem byl tak zaujatý zkoušením, že jsem si nevšiml, že mě u toho Simča natáčí.

Večer to hodila na sociální síť. „Co je sakra komu do toho, že si kupuju džíny? Proč jsi to tam dala?" zuřil jsem. „Jéé, ty naděláš. Vždyť na tom nic není," hájila se. „Koukej to smazat, vadí mi to," požádal jsem ji. Mé prosbě vstříc nevyšla, tak jsem musel další týden poslouchat výsměch svých kamarádů. Tím to ale nekončilo.

Natáčela mě, jak spím

Její touha sdílet se světem snad úplně všechno narostla do neskutečných rozměrů. Proč musí točit, jak si spolu čistíme zuby? Na konci videa našpulí pusu. A naznačí, jak jsme zamilovaní. A šup s tím na internet. Mě to vadí a také jsem jí to hned řekl. Jenže Simona je dnešní dobou zcela pohlcená. Dělá to, co všichni. Vždy musela následovat stádo.

Začal jsem to tedy řešit tak, že když mě někde označí, smažu se z příspěvku. Problém to ale neřeší. Máme většinu přátel společných, takže se to k nim stejně dostane. Její posedlost překročila v mých očích pomyslnou mez. Nedávno jsem našel video, na kterém spím v posteli a ona mě natáčí. Bohužel, zrovna jsem trochu chrápal.

Když jsem to viděl na netu, vjel do mě vztek. Mám Simonu rád, ale tohle mi začíná bytostně vadit. Skoro se s ní bojím někam jít. Vím, že všechno natočí a podělí se se světem. A já si to nepřeji. Rád si chráním soukromí. Nemusí přece všichni vědět, co dělám ve svém volném čase. Simona to ale vidí jinak. Jí to přijde trendy.

Pokud toho nenechá, už to nebudu dále tolerovat

Nedávno se skrze videa a fotky strhla doma hádka. Bouchly mi saze a abych jí dokázal, že už je toho moc, smazal jsem si ji z přátel. To jste měli vidět ten virvál! Brečela jako malá holka. Dokonce tvrdila, že tím smazáním jsem jí dal najevo, že ji nemiluji. Chápete to? Nevím, co se to s ní stalo. Pokud toho ale nenechá a nebude mě respektovat, budu se s ní muset rozejít.

Přitom jsem měl zcela jiné plány. Chtěl jsem ji v létě požádat o ruku a pozvat na dovolenou. Jenže představa, že si všechno natočí a postne na internet, mě vážně nerajcuje. Tak snad to pochopila a dá si na sítě pozor.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články